În plină pandemie şi criză economică mondială, doar într-un an de zile, Partidul Naţional Liberal a reuşit să facă mai mult decât a reuşit să facă guvernarea anterioară în 3 ani. Să luăm exemplul fondurilor europene, unde în primele opt luni din 2020, Guvernul PNL a reuşit să atragă 2,6 miliarde de euro, iar până la finalul lunii octombrie au fost absorbite, în total, 3,2 miliarde de euro. Ca o comparaţie, în guvernarea PSD, anul trecut, a reuşit să atragă doar 1 miliard de euro. La un calcul simplu ne putem da seama că în mai puţin de 1 an,  guvernarea PNL a atras de 3 ori mai multe fonduri europene decât într-un an de guvernare PSD.

Cea mai amplă modernizare a infrastructurii de transport

În Guvernarea PNL au fost finalizate, deblocate sau începute proiecte majore de infrastructură: linia de metrou "Drumul Taberei – Eroilor", conexiunea feroviară Gara de Nord - Aeroportul Otopeni, Autostrada Sibiu - Piteşti sunt doar câteva exemple importante în acest sens. 

În martie 2020, Guvernul Orban a deschis şantierul autostrăzii Sibiu - Piteşti (25% din lucrările la tronsonul Sibiu - Boiţa sunt deja executate), iar în septembrie a obţinut de la Comisia Europeană 875,5 milioane euro fonduri nerambursabile, o primă alocare pentru finanţarea a 53 din cei 122 de kilometri ai autostrăzii ce va traversa Carpaţii.

De asemenea, Guvernul PNL a reuşit deblocarea proiectelor precum Autostrada Transilvania, Drumul expres Craiova - Piteşti, Centura Bucureşti,  Autostrada A7: Ploieşti - Buzău - Focşani - Bacău - Paşcani - Suceava - Siret sau Autostrada A13: Braşov - Bacău.

În acest moment, România are peste 400 de kilometri de autostradă şi de drumuri expres în implementare, precum şi 23 de proiecte de modernizare a reţelelor primare de cale ferată.  De asemenea, aproape 2 miliarde de euro vor fi investite pentru modernizarea şi extinderea aeroporturilor din cadrul reţelei primare: Bucureşti, Cluj, Constanţa, Timişoara, Sibiu şi peste 1 miliard de euro pentru aeroporturile din reţeaua secundară - Tuzla, Suceava, Braşov, Târgu Mureş, Baia Mare, Satu Mare, Oradea.

Spitalele regionale prind contur

Spitalele regionale promise de PSD  şi înscrise şi pe lista de obiective a mult trâmbiţatului program de guvernare din 2016 au rămas la stadiul de idee. Însă, datorită Guvernului PNL, în doar şase luni de la instalare, au fost semnate contractele de finanţare pentru cele trei spitale regionale - Iaşi (investiţie 500 mil. euro), Cluj (investiţie de 540 mil. euro.) şi Craiova (603 mil. euro). Valoarea totală este de 1,622 mld euro, iar capacitatea de spitalizare totală este de 2506 paturi.

De asemenea, Guvernul PNL s-a angajat în construcţia unui nou spital judeţean la Sibiu, care va avea o finanţare de 500 de milioane de euro din Programul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă, dar şi construcţia noului spital din Oradea

Guvernul PNL aduce gazul românesc în casele românilor

România este printre ţările cu cele mai mari resurse de gaz natural din Uniunea Europeană, însă are cel mai mic procent din populaţie racordat la reţeaua de gaz, doar 36% dintre cetăţeni.

Astăzi, Guvernul PNL aduce gazele naturale în casele românilor, alocând 1 miliard de euro din fonduri europene pentru extinderea reţelelor locale. Sunt prevăzute a fi racordate un număr de 30.000 de gospodării la reţeaua de distribuţie de gaze naturale, pe lângă înfiinţarea de reţele de distribuţie. De asemenea, se vor putea finanţa activităţi care prevăd extinderea reţelei actuale.

Importante proiecte de apă şi canal, deblocate în doar opt luni 

Guvernul PNL a găsit soluţii pentru deblocarea proiectelor de apă şi canalizare vitale pentru români. Astfel, a reuşit încheierea contractelor de finanţare pentru reţele de apă-canalizare în zone precum Satu Mare, Municipiul Bucureşti, Olt, Oneşti, Suceava, Bistriţa Năsăud sau  Mediaş. 

"Reclădim România" - Guvernul PNL a reacţionat rapid la problemele din economie 

Pe fondul pandemiei generate de noul coronavirus, România s-a confruntat cu cea mai dificilă perioadă din ultimii 30 de ani, moment care a scos în evidenţă lipsa cronică de preocupare şi de viziune a guvernărilor anterioare, care nu au lăsat resurse economice şi sanitare suficiente pentru o reacţie urgentă în faţa unei crize. În acest context, activitatea Guvernului s-a concentrat pe identificarea rapidă de soluţii. Programul "Reclădim România" este răspunsul Guvernul PNL la problemele provocate de pandemie: astfel, a venit cu cel mai mare cel mai mare pachet de măsuri pentru susţinerea economiei naţionale din ultimii 30 de ani, care va depăşi 7% din PIB până la finalul anului 2020.

Prin acest program, Guvernul PNL a schimbat radical modelul de dezvoltare economică a României, orientându-l de la consum (PSD) către investiţii publice care dinamizează economia şi care cresc competitivitatea companiilor româneşti. Acest program masiv de stimulare a economiei a stopat declinul economiei în 2020, evitând recesiunea tehnică, şi garantează revenirea creşterii economice în 2021.

Pentru companiile mari, Guvernul PNL a demarat un program de circa 8 miliarde lei de sprijinire a companiilor şi a IMM-urilor cu o cifră de afaceri mai mare de 20 de milioane de lei şi care pot beneficia de garanţii de stat pentru credite de investiţii şi de capital de lucru de până la 80%.  

Alegerile din 6 decembrie sunt alegeri decisive pentru România, sunt alegeri prin care românii decid continuarea investiţiilor reale în infrastructură, în sănătate, educaţie sau administraţie, lucru pe care doar o guvernare liberală cu majoritate solidă în Parlament îl poate realiza. 

Comandat de PNL Bihor, cod mandatar financiar 11200025