Orădenii care vor să pună în brad un glob pictat chiar de mâinile lor sau să ofere un cadou unic sunt invitaţi în Cetatea Oradea, unde la Casa Meşteşugărească se ţin ateliere de pictură pe globuri de sticlă.

La aceste ateliere, sunt aşteptaţi copii, adolescenţi, părinţi şi bunici, până în Ajunul Crăciunului, între orele 16 şi 19 în timpul săptămânii, respectiv între 10 şi 19 în weekend.

Meşterul popular Pázmán Ida îi ajută să picteze globurile. "Este o invitaţie să ne amintim de frumuseţea globurilor din copilărie. Suprafaţa transparentă a globului îţi oferă posibilitatea de a-l personaliza prin pictura cu culori sticlă. Noi vă vom ghida în acest meşteşug, vom pune  la dispoziţie globul de sticlă cu diametrul de 8 cm, culori, pensule, sclipici etc. Fiecare îşi va putea personaliza propriul ornament", a precizat Pázmán Ida.

Atelierele se ţin în corpul K din Cetate, iar costul confecţionării unui glob se ridică la 30 de lei, preţ care include toate materialele necesare. Cei interesaţi se pot înscrie la numărul de telefon 0740/90.41.10 (Pázmán Ida).