Incidenţa Covid-19 în municipiul Oradea a depăşit miercuri 3 cazuri noi la mia de locuitori, trecând, astfel, pragul "scenariului roşu" care ar închide activitatea în interior a restaurantelor şi cafenelelor şi ar interzice reprezentaţiile din sălile de spectacole.

Prefectul de Bihor, Dumitru Ţiplea, a transmis miercuri după amiaza că situaţia din Oradea este în analiza Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Totuşi, o decizie va fi luată în funcţie de evoluţia din următoarele două zile a pandemiei.

Prefectura Bihor a transmis, concret, printr-un comunicat că "prefectul Dumitru Ţiplea a luat notă, în urma raportului emis de către Direcţia de Sănătate Publică Bihor, cu privire la depăşirea cu 0,15 procente a incidenţei de 3 cazuri/1.000 de locuitori în Municipiul Oradea".

Conform documentului, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) "va analiza necesitatea încadrării Municipiului Oradea într-un scenariu mai restrictiv, în funcţie de fluctuaţia incidenţei din următoarele 48 de ore".

"Sănătatea bihorenilor este prioritară. Ţinând totuşi cont de impactul major pe care decizia CJSU o are asupra domeniilor cultural, de divertisment şi HoReCa, implicit asupra calităţii vieţii orădenilor, dorim să luăm această decizie întemeiat. Monitorizăm atent evoluţia situaţiei în următoarele două zile", a transmis, prin comunicat, prefectul Dumitru Ţiplea.

Conform legislaţiei în vigoare, constatarea încadrării în limitele de incidenţă în vederea punerii în aplicare a măsurilor restrictive se face în maximum 48 de ore de la atingerea acestora, printr-o hotărâre a CJSU.