Primăria Oradea a anunţat că, având în vedere că anul acesta ziua de 20 aprilie coincide cu sărbătoarea Paştelui, festivităţile prilejuite de intrarea trupelor române în Oradea (1919), vor fi organizate cu două zile mai devreme, adică pe 18 aprilie.

Potrivit unui comunicat transmis de biroul de presă al municipalităţii, manifestările, care se vor derula la statuia Generalului Traian Moşoiu, vor începe la ora 12, cu întâmpinarea oficialităţilor, prezentarea onorului, salutarea drapelului de luptă şi ocuparea locului stabilit în dispozitiv.

Între orele 12.05-12.10, se va intona imnul naţional, după care preotul militar va oficia o slujbă Te Deum.

Alocuiţiunile privind semnificaţia aniversării a 95 de ani de la intrarea Armatei Române în Oradea vor fi rostite, între orele 12.15-12.30, de primarul Ilie Bolojan şi de un istoric militar, pentru ca apoi cei prezenţi să asiste, timp de 10 minute, la un scurt recital susţinut de Corul "Traian Moşoiu".

Depunerile de coroane şi jerbe de flori la statuia generalului se vor desfăşura între orele 12.40 şi 12.55, urmând ca cermonialul să se încheie cu defilarea detaşamentului de onoare, în jurul orei 13.