Pentru că are o fire de artistă şi vrea să-şi exploateze la maxim înclinaţiile, Denisa a învăţat să cânte la vioară, reuşind să atingă performanţa, dar de câţiva ani a schimbat direcţia, virând spre desen.

Ca să se asigure de reuşită în acest domeniu, nu studiază doar la orele de curs, ci îşi "joacă" talentul şi pe unghiile prietenelor, cărora le face mici opere de manichiură...

Muzica, prima dragoste

Cu muzica Denisa a cochetat de la vârsta de cinci ani, când părinţii au decis "să o dea" la cursuri de vioară. Dacă la primele lecţii, delicatul instrument nu a impresionat-o prea tare, pe an ce trecea se simţea tot mai vrăjită de el.

"Iniţial nu ştiam mare lucru despre vioară, dar a ajuns să-mi placă aşa mult încât studiam pe unde apucam, în clasă după ore, pe coridoare, chiar şi în toaleta liceului...", povesteşte Denisa. Răsplata nu s-a lăsat aşteptată, reuşind să strângă 12 premii la diferite festivaluri naţionale şi internaţionale. "Cele mai importante sunt două diplome de excelenţă obţinute la Festivalul Johann Sebastian Bach în 2004 şi 2007, la Cluj" spune ea.

Pictură pe unghii

Deşi a ajuns să exceleze în plan muzical, Denisa a decis să-şi exploreze şi o altă latură artistică. S-a înscris la secţia de Grafică a Liceului de Artă, unde acum este în clasa a XI-a. "Cu muzica am lăsat-o mai moale, pentru că vreau să fac Facultatea de Arte la design ambiental, să învăţ să proiectez interioare de locuinţe şi birouri. Din muzică nu poţi câştiga atât de bine", recunoaşte tânăra.

Timpul liber şi-l petrece tot "artistic". În loc să piardă vremea prin cluburi, preferă să-şi exerseze talentul de desenatoare pe unghiile prietenelor, cărora le face manichiura. "Când sunt liberă îmi place să desenez ascultând muzică, atunci îmi dau drumul cu adevărat. Iar la manichiură chiar mă pricep, fiindcă am făcut şi cursuri," afirmă Denisa.

Cel mai important plan pe care şi-l face rămâne însă acela de a deveni un bun designer ambiental, şi speră să stăpânească penelul cel puţin aşa cum făcea odinioară cu arcuşul. Trecând de la bucuria auzului la cea a privirii...


POLIVALENTĂ
Denisa Decsi
Vârstă: 17 ani
Ochi:Verzi
Zodie: Vărsător
Înălţime: 1,62m
Greutate: 47kg
Măsuri: 90-62-84
Hobby: muzică, dans

Laviniu Kovacs

Fotografiile au fost făcute la: Digital Studio mic_2.jpg