Una dintre cele mai vechi competiţii de şah din România va avea loc în perioada 21-25 mai în Băile Felix. În Cupa "Felix" s-au înscris peste 130 de jucători, număr record din 1990 încoace. "Până acum s-au înscris 132 de jucători din Germania, Ungaria şi din toate judeţele ţării, iar înscrierile nu s-au terminat încă", a anunţat Dan Raţ, unul dintre organizatori.

La Cupa "Felix" se va juca în 7 runde, sistem elveţian, concursul fiind dotat cu premii în bani. În plus, în ediţia de anul acesta a fost introdus un premiu special "Suzana Makai", pentru jucătoare. "Suzana Makai a fost o maestră internaţională care a plecat din Oradea şi apoi a devenit vicecampioană olimpică cu lotul Ungariei", a explicat arbitrul de şah Ioan Fleisz.

Organizatorii aduc în plus, în ediţia 2010, şi o competiţie de şah rapid şi una de blitz, toate jocurile urmând să se desfăşoare la Hotel Termal.

Cupa Felix este organizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, Direcţiei pentru Sport a Judeţului Bihor şi în parteneriat cu SC Turism Felix, Fundaţia Sapientia Varadiensis şi FOCOB.