Desfăşurat timp de patru zile, de joi până duminică, la sediul clubului organizator, Asociaţia Club Sportiv de Snooker Black & White din Oradea, concursul internaţional de snooker Oradea Snooker Open, ajuns la ediţia a doua, a reunit la start 40 de concurenţi, proveniţi din 8 oraşe din ţară şi din Ungaria.

Competiţia, care "a fost mai puternică decât cea inaugurală, de anul trecut, reunind nume grele din snookerul românesc", după cum a declarat preşedintele clubului organizator, Gheorghe Mureşan, a programat meciuri spectaculoase şi foarte disputate şi a fost câştigată în cele din urmă de Bogdan Marchiş, din Baia Mare, care în finală l-a învins tot pe un băimărean, Marius Chira.

De altfel, Bogdan Marchiş a reuşit şi cel mai mare break al competiţiei, 85 de puncte, în semifinala cu clujeanul Dan Dumitraş. Pe locul III s-au clasat clujeanul Dan Dumitraş şi Rareş Sinca, din Slatina.

Dintre orădeni, cea mai bună participare a avut-o Sorin Avram, care este şi vicepreşedintele clubului organizator şi care a intrat între primii opt, după ce a ajuns până în faza sferturilor de finlă.

Câştigătorul primei ediţii, de anul trecut, bucureşteanul Paul Croitoru, care a apreciat dificultatea turneului din acest an, s-a oprit în faza optimilor de finală.

Competiţia s-a desfăşurat în sistem 8 grupe de câte 5 jucători, unde s-a jucat după sistemul "cel mai bun din 3 jocuri", trecând mai departe în optimile competiţiei primii doi clasaţi din fiecare grupă, unde s-a jucat după sistemul "cel mai bun din 5 jocuri".

Valoarea totală a premiilor a fost de 3.500 lei, fiind premiaţi primii patru clasaţi, plus concurentul cu cel mai mare break al competiţiei, câştigătorul turneului, de altfel, Bogdan Marchiş.