Într-o perioadă în care oamenilor li se spune că trebuie să fie mai buni, 60 de elevi de la Colegiul Național Emanuil Gojdu și de la Liceul Teologic Baptist Emanuel au reflectat asupra conceptului de bunătate.

La provocarea companiei locale Celestica și a asociației Pro Time-R, liceenii au scris eseuri pe tema unor gesturi sau acte de bunătate de care au avut parte sau pe care le-au făcut pentru alții, ca o introspecție folositoare la final de an, într-un moment al bilanțului personal.

„La întrebarea provocatoare „Ce înseamnă bunătatea pentru tine?”, tinerii au dat răspunsuri surprinzătoare, pline de sensibilitate. Bunătatea înseamnă: „modul în care m-au crescut părinții” (Mara); „o calitate oferită de prezența Duhului Sfânt în sufletul uman” (Felix); „nu doar fapte, ci percepție imaterială a acestei calități prezente în adâncul sufletului” (Lorena); „alegerea de a face un bine și alegerea de a vedea binele, nu doar răul în cel de lângă noi” (Paul)”, se arată într-un comunicat transmis de organizatorii acestei acțiuni, care au mulțumit și celor două profesoare implicate în coordonarea elevilor, Alina Burcă (Liceul Emanuel) și Violeta Fetea (Colegiul Emanuil Gojdu).

Pentru efortul lor de a reflecta asupra bunătății și pentru dezvoltarea lor personală, toți liceenii au primit daruri: cărți și și abonamente digitale gratuite la Mind Architect, un site de dezvoltare personală recunoscut la nivel național.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!