Surpriză la concursul pentru ocuparea funcţiei de manager al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Bihor. În condiţiile în care săptămâna trecută, pe 17 ianuarie, i-a fost invalidat dosarul de candidatură deoarece este vizată într-o anchetă a Parchetului Oradea, fosta şefă a instituţiei, dr. Daniela Petrişor, a fost admisă, totuşi, la prima probă a concursului, cea pentru susţinerea proiectului de management.

Dr. Petrişor, care a deţinut această funcţie până în 2016, este suspectată de săvârşirea unei fraude de aproximativ 800.000 lei prin achiziţii nelegale şi prin calcularea greşită a veniturilor salariale ale angajaţilor SAJ Bihor.

"Cel mai probabil, a făcut contestaţie şi i-a fost admisă. Cert este că azi (n.r. – luni) s-a prezentat la concurs şi a susţinut prima probă, proiectul de management", a declarat o sursă a BIHOREANULUI.

Interesant este că dr. Petrişor a susţinut această primă probă într-o altă sală decât ceilalţi trei pretendenţi, în sala nr. 2, după cum reiese şi dintr-un afiş existent la intrarea în sală, pus de organizatorii de la Direcţia Generală Juridică şi Resurse Umane a Ministerului Sănătăţii. "Doamna doctor Petrişor a intrat în sala respectivă, în timp ce ceilalţi trei candidaţi pentru funcţia de manager al SAJ au fost într-o altă sală. În sala 2 ciudat este că nu au fost distribuiţi candidaţii în ordinea alfabetică a numelor", a mai spus sursa BIHOREANULUI.

Aceasta consideră neobişnuit şi faptul că din comisia de examinare face parte un cadru didactic de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, conf. univ. dr. Ramona Suciu, manager al Spitalului de Recuperare din Băile Felix, dar mai ales că "observator" este Gheorghe Chiş, din partea Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa din România, care, ca lider al sindicaliştilor din SAJ Bihor, nu a fost deloc străin de deciziile nelegale din mandatul candidatei.

Deşi căutată de BIHOREANUL, dr. Petrişor nu a răspuns la telefon pentru a explica modul în care a obţinut, totuşi, admiterea dosarului de candidatură şi, implicit, participarea la concurs.

Ceilalţi trei candidaţi la şefia SAJ Bihor sunt actualul manager interimar, dr. Liciniu Venter, şeful Serviciului Achiziţii, Remus Cacuci (fost director economic-financiar în mandatul Danielei Petrişor) şi juristul Eugen Matei, şeful Serviciului de Resurse Umane.