După ce s-a luat decizia ca elevii să nu mai revină în şcoli în acest an şcolar, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a făcut câteva precizări, anunţând că profesorii vor încheia notele elevilor cu două note şi nu se vor mai susţine teze la nicio disciplină.

„Referitor la încheierea situaţiei şcolare, mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative sau note, aşa cum am mai precizat, însă nu se vor mai susţine teze”, a declarat Anisie.

În privinţa examenelor naţionale, ministrul a spus că Evaluarea Naţională va debuta pe 15 iunie, aşa cum prevede calendarul deja aprobat, în timp ce Bacalaureatul va începe direct cu probele scrise, pe 22 iunie, cele orale urmând a fi organizate ulterior.

„Examenul de Bacalaureat va începe cu probe scrise pe 22 iunie şi va continua cu probele pentru competenţe. Calendarul va fi comunicat ulterior”, a declarat Monica Anisie. În calendarul examenului pentru acest an se prevedea că pe 22 iunie începeau probele orale.

Ministrul a mai spus că elevii care termină în această vară la specializări profesionale, duale sau postliceale vor susţine examenul de certificare doar pe bază de proiect, iar proba practică va fi echivalată.

Calendarul pentru examenele pentru cadrele didactice (titularizare, definitivat, examene de grad) nu a fost încă anunţat, urmând să fie comunicat de Ministerul Educaţiei „în scurt timp”. Cert este că şi aceste examene „se vor desfăşura cu respectarea măsurilor de siguranţă”, a mai spus ministrul.

Citeşte pe această temă şi articolul: Şcolile şi grădiniţele din România nu se mai deschid în acest an şcolar. Ce se întâmplă cu elevii din ani terminali (VIDEO)