Orădenii sunt așteptați la Târgul de Crăciun nu doar pentru a se bucura de atmosferă, ci și pentru a face acte caritabile. Anul acesta, proiectul „O cană de fericire”, inițiat de clubul Rotaract, colectează bani pentru modernizarea școlilor orădene, potrivit unui comunicat de presă.

De zece ani, Rotaract organizează „O cană de fericire” şi întotdeauna fondurile strânse au fost direcționate unor probleme de interes general și umanitar. Anul acesta, clubul își dorește să asigure o dezvoltare durabilă a tinerei comunități orădene.

Concret, banii strânși de club vor fi folosiți pentru a dota laboratoarele de Anatomie, Fiziologie, Urgențe și cel de Histologie, microbiologie și morfopatologie din cadrul Facultății de Medicină a Universității cu echipamente necesare pentru materialul didactic. De asemenea, banii se vor mai îndrepta și înspre două licee orădene. Este vorba despre Liceul Onisifor Ghibu, care va primi 3 video-proiectoare pentru desfășurarea orelor într-o manieră profesionistă, și Liceul Greco-Catolic, care va primi substanțe toxice necesare experimentelor de chimie.

Pentru ca proiectul de modernizare să fie posibil, voluntarii rotaractieni îi așteaptă pe orădeni, începând de joi, la Căsuța fericirii, de la târgul de Crăciun, cu vin fiert, ciocolată caldă și ceai.

Anul trecut, rotaractienii au reușit să strângă bani pentru două aparate de decontamire a aerului pentru copii cu boli oncologice de la secția de Oncologie pediatrică de la Spitalul Municipal. 

Mădălina Sim
studentă