Veşti bune pentru elevii a două şcoli din Bihor. Cu ajutorul muncii şi donaţiilor unor voluntari, în curtea Liceului Tehnologic nr. 1 Suplacu de Barcău şi în cea a Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 1 Oradea au fost amenajate locuri de joacă inedite şi anume concepute pentru copiii care frecventează cele două unităţi de învăţământ.

La CSEI nr. 1 Oradea, "vinovaţii" pentru amenajarea făcută sunt membrii Asociaţiei pentru Cultura şi Civilizaţia Vinului Millésime din Oradea, ai Rotary Club Oradea 1113 şi ai grupului Ladies, Wine & Design Oradea, care au organizat o licitaţie caritabilă de vinuri şi obiecte de artă. Cu banii strânşi, au dotat curtea şcolii la care învaţă copii cu deficienţe mintale şi locomotorii cu echipamente şi aparate de joacă pentru exterior.

În curtea CSEI nr. 1 se găsesc acum echipamente de joacă adaptate pentru nevoile copiilor cu dizabilităţi, mai precis un complex de joacă cu tobogan, un leagăn cuib, un carusel şi două trambuline. De asemenea, a fost cumpărat un leagăn special pentru copiii care sunt în scaun cu rotile, iar în jurul aparatelor au fost montate dale de protecţie din cauciuc, pe o suprafaţă de 20 mp dale de protecţie din cauciuc.

La Suplacu de Barcău, curtea şcolii a fost amenajată printr-un proiect aplicat de un grup de cadre didactice al liceului în cadrul programului „START ONG” , un instrument de finanțare comunitară lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorow.

Spaţiul de joacă este acum unul educativ: aleile au desene didactice şi jocuri educative, menite să-i încurajeze pe copii să facă mişcare, în aer liber. Pe caldarâm, elevii găsesc acum sistemul solar, punctele cardinale, harta lumii, diverse jocuri şi parcursuri aplicative, şotron ori jocuri matematice. "Reacţia elevilor la vederea lucrărilor a fost minunată. Curtea şcolii s-a umplut de copii fericiţi şi încântaţi", au transmis iniţiatorii proiectului.