Arhiepiscopul Ioan Selejan de Harghita şi Covasna a reuşit s-o convingă pe învăţătoarea Cristina Anghel să renunţe la greva foamei. După 68 de zile în care aceasta a refuzat să mănânce, s-a hotărât să renunţe la forma de protest de luni, mai ales că săptămâna aceasta a avut mai multe probleme de sănătate.

"Arhiepiscopul Ioan m-a făcut să înţeleg că sunt pe marginea prăpastiei. Părintele a venit la mine ca la o soră şi mi-a vorbit ca unui copil. Nu mi-a cerut să renunţ la grevă, dar mi-a cerut să fac ce e bine pentru sufletul meu, nu pentru lumea reală", a declarat sâmbătă, la Realitatea, Cristina Anghel.

Învăţătoarea a mai spus că prin protest a încercat să transmită faptul că nu se poate trăi fără demnitate. "Ar trebui să mai înţeleagă că dacă va mai fi cazul o voi lua de la început. Eu sper, ca în viitor, să strâng în jurul meu oameni, nu partide, nu sindicate. Oameni care vor să facă ceva pentru semenii lor", a mai afirmat Cristina Anghel.

De asemenea, învăţătoarea a recunoscut că mesajul protestului ei nu a ajuns acolo unde trebuia, neavând niciun ecou în rândul guvernanţilor. "Prin această formă extremă de protest nu am reuşit să-i sensibilizez nici pe premierul Boc, nici pe domnul preşedinte. Dar au pierdut respectul populaţiei, au pierdut iubirea, au pierdut o lumânare aprinsă în biserică duminica pe care românii o aprindeau pentru sănătatea lor. Au pierdut enorm. Aparent au câştigat o bătălie, nu au câştigat-o. Ar fi câştigat-o dacă aş fi murit", a explicat cadrul didactic.

Întrebată care ar fi mesajul ei pentru cei aflaţi la putere, Cristina Anghel a declarat: "Nu mi este supărare în ţară, este jale. Există atâta jale, sunt atâtea lacrimi. Să se gândească că îşi clădesc bucuria şi fericirea pe lacrimile acestor oameni. Ar trebui să se gândească că există un echilibru şi toate lacrimile acestea se vor strânge într-un şuvoi. Şuvoi care îi va mătura".

Învăţătoarea Cristina Anghel a intrat în greva foamei, în semn de protest pentru neaplicarea legii care majorează salariile profesorilor cu 50%. Ea a făcut greva foamei mai întâi acasă, după care a fost internată la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Caracal, iar ulterior a fost transportată la Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din Capitală.