Departamentul de Muzică al Facultății de Arte din Oradea încheie o săptămână de sărbătoare. Studenții și profesorii au primit instrumente muzicale noi, în valoare de 570.000 de lei, cumpărate de Universitate pentru ca tinerii să aibă o pregătire de calitate.

„Sunt instrumente muzicale profesionale, de care departamentul nostru avea mare nevoie”, a precizat conf. univ. dr. Ariadna Mircescu (foto jos), directoarea Departamentului de Muzică.

Printre altele, studenții au acum un pian de concert nou, 4 pianine, o marimbă, vibrafon, flaut alto, flaut piccolo, trompetă, clarinete, instrumente de minipercuție și altele.

Noile instrumente muzicale au mărci de valoare, Yamaha, Stradivarius, Le Blanc, Buffet Crampon, și acoperă cea mai mare parte a necesarului Departamentului de Muzică.

„Pentru a înțelege cât de importante sunt, pentru noi și mai ales pentru studenții noștri, aceste instrumente le-aș compara cu un super-computer, pe care lucrează un student de la IT. Un instrument slab poate, nu doar să țină în loc performanțele unui tânăr muzician, poate chiar să-l facă să regreseze”, a precizat Mircescu.

Directoarea Departamentului Muzică spune că studenții ar mai avea nevoie de câteva instrumente, printre care un corn englez, al cărui preț se apropie de 10.000 de euro, și mizează în continuare pe sprijinul conducerii Universității.

Investiția în instrumente va face școala de muzică a Universității din Oradea mai atractivă pentru tineri, este convinsă șefa departamentului: „Tindem să devenim o concurență serioasă pentru școlile de muzică cu tradiție din țara noastră. Asta, pe de o parte datorită investițiilor făcute, și datorită colegilor noștri care s-au implicat cu multă dăruire în pregătirea viitorilor muzicieni”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!