Băile Felix vor intra în noul sezon turistic estival cu o nouă bază de agrement. Este vorba despre un complex turistic ce va fi amenajat în apropierea Hotelului Temal din staţiune, ce va cuprinde două noi piscine şi o plajă artificială. Lucrările, demarate în toamna anului trecut, vor fi finalizate la finele lunii aprilie.

"Este vorba despre două piscine şi o plajă artificială ce se construiesc în vecinătatea hotelului. Investiţia a fost gândită pentru a mări potenţialul turistic al staţiunii şi a crea un nou loc de atracţie. Decât să mai meargă lumea la unguri, mai bine să vină la noi!", spune Florian Serac, directorul SC Turism Felix, firma care administrează principalele hoteluri din staţiune.

Potrivit acestuia, extinderea Hotelului Termal era cuprinsă în planul de investiţii al SCT încă din 2005, însă lucrările au început abia în toamna anului trecut "din cauza lipsei banilor".

Investiţia a stârnit deja comentarii, pe motiv că noua bază de agrement se construieşte pe spaţiu verde şi pentru că pentru realizarea sa SCT a tăiat 20 de copaci de pe proprietatea pe care o deţine. Problema este falsă, susţine conducerea societăţii. "Nu am distrus un parc, iar copacii tăiaţi au fost majoritatea bătrâni şi găunoşi. Tăierile s-au făcut cu aprobarea şi recomandarea Direcţiei Silvice", susţine Florian Serac.

Noua bază de agrement, care se întinde pe o suprafaţă de 550 de metri pătraţi, este construită de firma Aqua Plus Oradea şi va fi deschisă publicului începând din 1 mai.