Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea a anunţat, miercuri, semnarea unui contract cu societatea Drauber SRL, care urmează să realizeze o investiţie de 14 milioane de euro în Parcul Industrial II, ce va cuprinde şi amenajarea unui depozit frigorific de mari dimensiuni. 

Contractul privind investiţia a fost semnat marţi, conform informării ADLO, la finalul unei proceduri de negociere directă. Investitorului i s-a atribuit o parcelă de 21.540 mp, pe care vor fi ridicate "un depozit frigorific (depozitare produse alimentare la temperatură controlată) în suprafată de 11.200 mp şi birouri administrative". De asemenea, vor fi create 20 de locuri de muncă. 

Firma bihoreană Drauber SRL, înfiinţată în 2013, al cărei unic asociat este Eva Cristina-Jurjac, activează în industria de transport, depozitare şi servicii conexe.

Iniţial, compania s-a axat pe transport rutier de mărfuri pe teritoriul Europei, efectuând şi încărcări - descărcări complete. Prin această investiţie în Parcul Industrial II, compania îşi lărgeşte sfera de servicii oferind şi depozitare frigorifică pentru mărfurile clienţilor, cu păstrare la temperatură controlată între -24°C şi +6°C. 

(Alina Silaghi, directorul ADLO, alături de Eva Cristina-Jurjac, unic asociat al firmei Drauber, la semnarea contractului privind investiţia în Parcul Industrial II)

"Compania este rezidentă din anul 2021 cu un proiect similar în parcul industrial EBP III, iar începând cu anul 2022 şi-a exprimat intenţia de a desfăşura în Parcul industrial EBP II activităţile de depozitare produse la temperature controlată, activităţi de cross-dock, picking şi distribuţie, specifice domeniului de activitate şi a oricăror altor activităţi conforme cu Regulamentul de funcţionare al parcului industrial", se arată în informarea ADLO.