Anunţul simplificat de participare pentru atribuirea contractului de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie pentru extinderea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Oradea, inclusiv prin construirea unui nou terminal, a fost publicat, marţi, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Consiliul Judeţean Bihor, beneficiarul lucrărilor, valoarea estimată a achiziţiei este de 22.251.000 lei.

Între lucrările înscrise în caietul de sarcini se numără construirea unei clădiri de aproape 3.000 mp, care să servească drept al doilea terminal al Aeroportului Oradea, precum şi dotarea acestuia cu benzi transportatoare de bagaje, pupitre check-in, bandă de tip cântar pentru bagaje, echipamente portabile pentru detecţia metalelor, porţi detectoare de metale, o nouă parcare şi bariere de acces pentru aceasta.

Ofertele pentru proiectarea şi execuţia modernizării Aeroportului Internaţional Oradea se pot depune până pe 14 aprilie, la ora 15. Termenul de finalizare este de 12 luni de la emiterea înştiinţării de începere a lucrărilor.

În urmă cu o lună, mai precis pe 14 februarie, consilierii judeţeni au aprobat indicatorii tehnico-economici ai investiţiei. Ulterior, documentaţia a fost urcată în SEAP şi a trecut de mai multe etape de verificare până să fie şi publicată.

Pentru acest proiect, Guvernul a alocat anul acesta de la bugetul central suma de 8 milioane lei.