După ce printr-o hotărâre de Consiliu Local a fost mandatată să realizeze o parcare subterană şi un tunel lângă Piaţa Rogerius, Administraţia Domeniului Public Oradea este în curs de finalizare a procedurii de licitaţie, ofertele urmând a fi depuse pe 30 aprilie, până la ora 10, respectiv deschise în aceeaşi zi, la ora 13.

Noul parking va fi realizat pe amplasamentul actualului cort din faţa Spitalului Municipal şi va fi legat de Piaţa Rogerius printr-un tunel subteran. Parcarea, prevăzută cu 412 locuri, se va întinde pe 5.395 mp şi va avea două niveluri, demisol şi parter.

ADP Oradea licitează proiectarea şi execuţia lucrărilor, investiţia totală fiind estimată la 17.954.744 lei, fără TVA, adică 4.040.000 euro. Lucrările vor fi plătite prin credit furnizor, după modelul parcării supraterane din strada Tribunalului şi parcării subterane din strada Independenţei. Timpul de execuţie a lucrărilor este de 11 luni.

În şedinţa ordinară de marţi a Consiliului Local, aleşii orădenilor au aprobat cu unanimitate de voturi modificarea listei de investiţii a ADP Oradea prin atribuirea către societate a sumei de 200.000 de lei, necesară în acest an pentru pregătirea lucrărilor.