Universitatea din Oradea a câștigat finanțarea europeană pentru trei proiecte menite să îmbunătățească stagiile de practică ale studenților. Valoarea totală a proiectelor se ridică la 14,5 milioane lei.

„Proiectele, cu o finanțare totală de 14.500.000 lei din Fondul Social European+, vin să consolideze eforturile universității de a oferi studenților o pregătire excelentă și oportunități concrete de practică, sporind semnificativ gradul lor de angajabilitate la finalizarea studiilor”, a transmis Universitatea din Oradea, printr-un comunicat de presă.

Cele trei proiecte vizează tinerii care învață la științe economice, drept și administrație publică, medicină și științe, respectiv studii inginerești și au fiecare o perioadă de implementare de doi ani, între septembrie 2024 și august 2026.

În această perioadă, Universitatea va plăti experții din mediul privat care vor fi tutori pentru practica studenților, va oferi burse pentru studenții care merg în practică, va putea achiziționa echipamente folositoare pentru formarea profesională a tinerilor și va putea organiza evenimente conexe, menite să îmbunătățească performanțele studenților, cum ar fi workshop-uri sau deplasări.

„Implementarea proiectelor pe o durată de 2 ani va genera un impact semnificativ asupra studenților Universității din Oradea. Investiția în stagii de practică de calitate se dovedește a fi esențială pentru a pregăti absolvenți bine instruiți și competitivi, contribuind, atât la succesul lor personal, cât și la dezvoltarea economică a regiunii”, a mai transmis UO.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!