Echipa naţională de baschet feminin junioare a României a fost învinsă marţi seara de reprezentativa Sloveniei, într-un joc ce s-a desfăşurat la Sala Universităţii din Oradea în etapa a II-a a grupei principale E de la Campionatul European, Divizia A.

Din păcate, această înfrângere, suferită cu scorul de 53-57, scoate echipa României din cursa calificării pentru faza sferturilor de finală.

Deşi au început mai bine jocul, câştigând primul sfert cu scorul de 16-14, în sfertul al doilea elevele antrenorilor Gheorghe Mandache şi Ştefania Borş au fost de nerecunoscut, fiind întrecute în 10 minute cu scorul de 23-15. Pauza mare, pare-se, a fost un sfetnic bun pentru baschetbalistele tricolore, care au reuşit să câştige sfertul III cu scorul de 10-8.

În ultimele 10 minute, jucătoarele românce au încercat să întoarcă situaţia de pe tabela de marcaj, apropiindu-se în câteva rânduri doar la două puncte, însă lipsa suficientă de concentrare, precipitarea şi inexactitatea în aruncările la coş au făcut ca echipa slovenă să-şi conserve diferenţa, ba chiar s-o mărească şi, în final, să câştige cu scorul de 57-53.

Precum în jocurile anterioare, şi de această dată Sonia Ursu a fost cea mai eficace jucătoare română, cu cele 18 puncte marcate. Ea a fost urmată de Crăciun, cu 14, Baluta, cu 9, şi de Blănaru, cu 6 puncte.

De la ex-iugoslave s-au remarcat, în mod special, Abramovic, autoare a 15 puncte, Gabrovsek şi Gjerkes, cu câte 12 puncte.

Prin această înfrângere, echipa României a aflat deja că după ultima etapă a Grupei E, de miercuri, când va întâlni Polonia, la Arena "Antonio Alexe", va lua drumul turneului locurilor 9-12. Meciul cu echipa polonă, programat de la ora 20.15, fiind interesant doar prin prisma evitării ultimului loc din serie.

Tot în grupa E, marţi, la Sala Universităţii, Suedia a învins Polonia cu scorul de 75-39, iar Spania a întrecut Turcia, cu scorul de 69-57.

Astfel, cu o etapă înainte de final, clasamentul grupei E se prezintă astfel:

1. Spania 8 puncte
2. Suedia 8 puncte
3. Turcia 6 puncte
4. Slovenia 5 puncte
5. Polonia 5 puncte
6. România 4 puncte

La Arena "Antonio Alexe" s-au desfăşurat marţi jocurile etapei a II-a din grupa F, încheiate cu următoarele rezultate:

Belgia - Olanda 71-54
Cehia - Italia 54-47
Franţa - Serbia 74-51

Clasament grupa F:

1. Franţa 8 puncte
2. Belgia 8 puncte
3. Serbia 6 puncte
4. Olanda 5 puncte
5. Cehia 5 puncte
6. Italia 4 puncte

Programul jocurilor de miercuri, din ultima etapă a grupelor principale E şi F:

Ora 13.30: Turcia - slovenia (grupa E, Arena "Antonio Alexe") şi Olanda - Italia (grupa F, Sala Universităţii);
Ora 18.00: Spania - Suedia (grupa E, Arena "Antonio Alexe") şi Franţa - Belgia (grupa F, Sala Universităţii);
Ora 20.15: România - Polonia (grupa E, Arena "Antonio Alexe") şi Serbia - Cehia (grupa F, Sala Universităţii).