Reprezentativa de baschet feminin junioare a României a fost învinsă sâmbătă seară, la Arena "Antonio Alexe", de către selecţionata similară a Turciei în ultimul joc din cadrul grupei A a Campionatului European, care se desfăşoară în această perioadă la Oradea.

Echipa ţării noastre a fost întrecută de reprezentativa Turciei cu scorul de 54-37 şi a încheiat grupa pe locul al III-lea, calificându-se pentru faza a doua a grupelor.

Elevele antrenorilor Gheorghe Mandache şi Ştefania Borş au început bine partida cu echipa Turciei, astfel că după primele 10 minute, la sfârşitul primului sfert, conduceau cu scorul de 13-9. Sfertul al doilea a fost însă unul dezastruos, jucătoarele românce înscriind doar 4 puncte, în timp ce adversarele au bifat 13.

Nici după pauza mare echipa ţării noastre nu şi-a revenit în totalitate şi sfertul III l-a pierdut cu scorul de 12-15.

Dacă în partidele anterioare, finalul de joc a aparţinut echipei României, de această dată situaţia nu a mai stat deloc aşa, astfel că şi sfertul IV a revenit tot turcoaicelor, cu scorul de 17-8.

Principala marcatoare din echipa României în acest joc a fost A. Crăciun, autoare a 14 puncte. A urmat-o O. Baluta, cu 8 puncte, S. Ursu, cu 7 puncte, B. Blănaru, cu 5 puncte, şi D. Moraru, cu 3 puncte înscrise.

Din echipa Turciei s-a remarcat, în special, O. Cakir, cu 15 puncte, I. Tokmak şi F. Yldiz, cu câte 8 puncte.

Cum în celălalt joc din ultima etapă a grupei A, Suedia a învins Rusia cu scorul de 82-58, echipa ţării noastre a ocupat poziţia a III-a, înaintea Rusiei.


Iată cum se prezintă clasamentul final al acestei serii:

1. Suedia 3 3 0 6 puncte
2. Turcia 3 2 1 5 puncte
3. România 3 1 2 4 puncte
4. Rusia 3 0 3 3 puncte

* Primele trei echipe s-au calificat pentru faza următoare şi, astfel, echipa României îşi asigură obiectivul, acela de a nu retrograda din divizie.


Rezultatele şi clasamentele finale din celelalte grupe:

Grupa B:

Polonia - Slovenia 55-38
Spania - Lituania 94-42

Clasament:

1. Spania 6 puncte
2. Polonia 4 puncte
3. Slovenia 4 puncte
4. Lituania 4 puncte

Grupa C:

Italia - Ucraina 62-55
Belgia - Sebia 60-41

Clasament:

1. Belgia 6 puncte
2. Serbia 5 puncte
3. Italia 4 puncte
4. Ucraina 3 puncte

Grupa D:

Franţa - Olanda 67-60
Cehia - Slovacia 77-68

Clasament:

1. Franţa 6 puncte
2. Olanda 5 puncte
3. Cehia 4 puncte
4. Slovacia 3 puncte

Primele trei clasate din fiecare grupă s-au calificat pentru faza următoare a competiţiei, în timp ce ocupantele locului patru vor evolua în continuare pentru evitarea retrogradării.

Duminică este zi de pauză la Campionatul European, Divizia A, la baschet feminin junioare de la Oradea, competiţia urmând a se relua luni cu jocurile din faza a doua.