Formaţia orădeană de polo CSM Digi, campioana en-titre a României, a ratat şansa de a se califica pe tabloul principal al Ligii Campionilor Europeni. Orădenii au pierdut şi cel de-al doilea joc al grupei de la Atena şi nu mai au nicio şansă de a se califica în turul următor al competiţiei, urmând a evolua în continuare în Euro Cup, cea de-a doua competiţie continentală intercluburi.

În etapa a II-a a turneului de la Atena, echipa bihoreană a întâlnit gruparea muntenegreană Jadran Herceg Novi, deţinătoarea trofeului Ligii Adriatice, care, după ce vineri, în primul joc, a pierdut la formaţia gazdă Vouliagmeni Atena, în condiţiile în care a ajuns doar cu două ore înainte în Grecia, şi-a luat revanşa şi s-a impus în faţa orădenilor la două goluri diferenţă, cu scorul de 12-10.

Meciul a început într-o notă de echilibru şi după primul sfert s-a înregistrat scorul de 3-2 în favoarea muntenegrenilor, care în următoarele 8 minute şi-au mărit diferenţa, conducând la pauza mare cu scorul de 7-4.

În partea a doua, elevii antrenorului Toth Laszlo au încercat să revină, dar s-au lovit de valoarea adversarului, care a ştiut cum să-şi conserve avantajul luat după primele două sferturi şi astfel, cu 8 minute înainte de final, scorul era tot favorabil celor din Herceg Novi, cu 3 goluri, 11-8.

În ultimul sfert, CSM Digi a apăsat totuşi mai mult pe "accelerator", dar a fost prea târziu, fiindcă doar cu 2 goluri marcate şi unul singur primit în ultimul sfert, nu a mai putut întoarce situaţia, pierzând la două goluri, cu 10-12.

"Am avut un arbitraj total diferit faţă de primul meci, un arbitraj corect. Din păcate nu am ştiut să profităm de pe urma acestui meci, pe care puteam să-l câştigăm, chiar dacă am jucat cu deţinătoarea Ligii Adriatice. Acum trebuie să ne concentrăm asupra obiectivului nostru iniţial şi anume Euro Cup", a spus la finalul meciului preşedintele clubului orădean, Florin Birta.

Principalul marcator al orădenilor în acest joc a fost Baidoc, autor a trei goluri. El a fost urmat de Diaconu cu două reuşite.

În ultimul joc, campionii României vor întâlni duminică, de la ora 11.30, formaţia gazdă, Vouliagmeni Atena, echipă care şi-a adjudecat toate disputele de până acum şi care nu mai poate pierde calificarea în turul următor.


Etapa a II-a a turneului de la Atena:

CSM Digi Oradea - Jadran Herceg Novi 10-12 (2-3, 2-4, 4-4, 2-1)
Au marcat pentru CSM Digi: Diaconu 2, Ghiban 1, Monostori 1, Csaszar 1, Dunca 1, Baidoc 3, Chioveanu 1.
Vouliagmeni Atena - Posillipo Napoli 8-7


Clasament:

1. Vouliagmeni Atena 4 puncte
2. Posillipo Napoli 2 puncte
3. Jadran Herceg Novi 2 puncte
4. CSM Digi Oradea 0 puncte

Ultima etapă (duminică):

Ora 10.00 Posillipo Napoli - Jadran Herceg Novi
Ora 11.30 Vouliagmeni Atena - CSM Digi Oradea