Pe scena Filarmonicii de Stat din Oradea va avea loc, joi de la ora 19, penultimul concert din stagiunea 2009-2010. "Însă este ultimul pe această scenă, pentru că ultima reprezentaţie a stagiunii va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor", a precizat directorul Filarmonicii, Todor Albert.

Concertul de joi va fi dirijat de tânărul Tudor Ciupeiu, absolvent al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj şi în prezent dirijor al orchestrei Facultăţii de Muzică din Oradea, iar solistă va fi Carmen Daniela Gililov, pianistă născută în Făgăraş, absolventă de Viena şi Berlin. Aceasta s-a stabilit în Germania, unde în prezent este profesor universitar.

Programul concertului cuprinde Coriolan - uvertură, opera 68, de Beethoven, Simfonia nr. 40 în sol minor de Mozart, dar şi un concert pentru pian şi orchestră de Paul Constantinescu. "Această parte este deosebită, pentru că e o lucrare românească de mare valoare, dar din păcate destul de rar utilizată", a precizat Corneliu Cristea, directorul artistic al Filarmonicii.

Biletele pentru concert se găsesc la sediul instituţiei, pe strada Moscovei nr.5.