Melomanii sunt invitaţi joi de la ora 19 la Filarmonica de Stat cu un concert simfonic ce cuprinde lucrări de T. Takemitsu: Trei piese de filme pentru orchestre cu coarde, L.v. Beethoven: Ah, perfido! – arie de concert, I. Dan: Aria "Farewell" din opera Yuzuru, şi R. Schumann: Simfonia I "Primăvara" în Si bemol major.

Dirijorul invitat, Koichi Inoue, este unul dintre cei mai apreciaţi dirijori de operă cu numeroase concerte în întreaga lume. Licenţiat "Magna cum laudae" al Universităţii Tokio Gakugei, Koichi Inoue devine în 1997 dirijorul permanent al Operei Naţionale din Iaşi. Concomitent s-a aflat la pupitrul dirijoral al celebrelor teatre "Regio", "Scala", "Arena di Verona", al Operelor din Paris, Hamburg, Dortmund, Zurich, cât şi al unor importante orchestre simfonice din Europa.

Solista invitată, Akiko Hayakawa, este una dintre cele mai cunoscute soprane din Japonia, fiind laureată cu premiul I la Concursul "Japan Soloist Competition". A absolvit Academia de Muzică Kunitachi din Tokyo şi face parte din colectivul permanent al Operei din Yokohama. De-a lungul anilor soprana a colaborat cu filarmonici din România, dar şi cu orchestre din străinătate.

Biletele se pot achiziţiona la casa de bilete a Filarmonicii. Abonamentele sunt valabile.