Melomanii sunt aşteptaţi la Filarmonica orădeană, joi, de la ora 19, la un program simfonic ce cuprinde Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră în Si bemol major, op. 83 de Johannes Brahms, premiera, cu compozitorul însuşi la pian, având loc la Budapesta, în 9 noiembrie 1881.

De data aceasta, interpretarea la pian va fi asigurată de pianistul Alexei Nabioulin. Este considerat în Rusia drept unul dintre pianiştii reprezentativi ai momentului, a cărui activitatea artistică numără colaborări active cu orchestre renumite din lume, participări la festivaluri internaționale. Începând cu 2012, Alexei Nabioulin este profesor în cadrul Conservatorului din Moscova.

În cea de-a doua parte a concertului va putea fi audiată Simfonia în re minor de César Franck, cea mai populară dintre lucrările compuse în ultima perioadă a vieţii compozitorului.

Dirijorul invitat Alpaslan Ertüngealp s-a născut la Istanbul, deține numeroase premii la diverse concursuri şi a lucrat cu orchestre de prim rang. Repertoriul dirijorului cuprinde lucrări din epoca clasică, dar și lucrări de Bartók, Rahmaninov, Strauss, precum și compozitori impresioniști francezi.

Biletele și abonamentele se pot cumpăra la sediul Filarmonicii, din strada Moscovei nr. 5, de luni până vineri între orele 11 - 16, precum şi cu o oră înainte de concert.