Numărul redus al reprezentanţilor Episcopiei Ortodoxe a Oradiei şi Bihorului care au luat parte luna trecută la slujba de sfinţire a Bisericii Sfântul Spiridon de lângă Spitalul Clinic Municipal Gavril Curteanu, păstorită de părintele Ciprian Mega, are o explicaţie surprinzătoare.

Bihorel a aflat că, în pregătirea evenimentului, tânărul preot a transmis Episcopiei Oradea şi Patriarhiei Române invitaţii care le-au căzut destul de greu episcopului orădean Sofronie Drincec şi Patriarhului Daniel Ciobotea.

"Vă rugăm să rânduiţi, cu toată conştiinciozitatea, ca soborul slujitor la sfinţirea bisericii noastre să nu cuprindă vreun membru al reţelei homosexuale, care a subjugat Biserica Ortodoxă Română!", a cerut pe faţă Mega, aducând în atenţie patimile ruşinoase ale unor preoţi şi ierarhi.

Deşi iritaţi de solicitarea parohului, păstorii bisericii ortodoxe din plan judeţean şi naţional au evitat să îi ceară acestuia explicaţii cu privire la solicitarea făcută, pentru a nu atrage atenţia asupra subiectului.

În schimb, înaltele feţe bisericeşti au încercat să reducă soborul participanţilor la slujba condusă de episcopul ortodox român al Ungariei, Siluan Manuilă, la o mână de preoţi cunoscuţi ca serioşi, familişti şi cu copii, ca să fie în afara oricărui dubiu...