Din cauza situaţiei instabile din ţara lor, membrii ansamblului Anatolian Folk Dance Group Ekin din Turcia s-au retras din Festivalul Internaţional de Folclor de la Oradea, care va avea loc la finalul săptămânii.

"Ne-au anunţat că nu au voie să iasă din ţară, aşadar noi ne-am reorientat şi am avut şansa de a chema un ansamblu din Mexic, care se află în această perioadă în Bulgaria", a afirmat Leontin Ciucur, directorul festivalului, luni, într-o conferinţă de presă.

Totuşi, potrivit acestuia, reprezentanţii ansamblului turc au revenit şi au spus că, până la urmă, ar încerca să vină la Oradea. "E posibil să vină totuşi la festival, trebuie să vedem dacă putem să suportăm logistic acest lucru, având în vedere că deja am invitat un alt ansamblu", a precizat Ciucur.

Festivalul Internaţional de Folclor de la Oradea va avea loc în perioada 29-31 iulie în Cetate şi va reuni ansambluri din şapte ţări – România, Mexic, Grecia, Serbia, Macedonia, Israel şi Slovacia.

Festivalul de la Oradea va începe vineri, 29 iulie, cu momente de animaţie stradală, în mai multe zone din oraş. Apoi, grupurile vor merge într-o paradă pe Podul Dacia - bd. Magheru - Republicii - Piaţa Ferdinand - Piaţa Unirii - Vasile Alecsandri - Cetatea Oradea.

Citeşte şi: Hai la joc! Festivalul Internaţional de Folclor aduce în Cetate tradiţii populare din şapte ţări