Şeful Inspectoratulului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Crişana", generalul de brigadă Ioan Baş este noul şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Generalul de brigadă a fost numit în funcţia de inspector general al IGSU printr-o decizie (Nr. 698/11.10.2012) a primului ministru, publicată, joi, în Monitorul Oficial.

Împuternicirea în această funcţie se face, conform legii, la propunerea ministrului Administraţiei şi Internelor şi poate avea o durată de până la şase luni, cu posibilitatea de a fi prelungită. Ioan Baş îl înlocuieşte la conducerea Inspectoratului pe colonelul Sorin Lucaciu, care a deţinut această funcţie din 2011.

"Am primit vestea cu plăcere. Încrederea care mi-a fost acordată mă onorează foarte mult şi sper să nu înşel aşteptările. Am în spate o carieră de 24 de ani şi consider că această funcţie este o recunoaştere a muncii mele", a declarat pentru BIHOREANUL Ioan Baş.

Noul şef al IGSU a mai afirmat că îşi doreşte să aplice un managment performant şi la nivel naţional. "Obiectivul primordial este să menţinem capacitatea operaţională a acestor instituţii şi să îndeplinim cu maximă eficacitate misiunile noastre", a precizat generalul de brigadă.

Acum în vârstă de 49 de ani, Ioan Baş a preluat funcţia de conducere a ISU Crişana în 2009, anterior fiind prim-adjunct al inspectorului şef, şef de stat major şi adjunct al Comandamentului Brigăzii de Pompieri Crişana în cadrul aceluiaşi Inspectorat.

Conform legii, comanda ISU Crişana va fi preluată de primul adjunct, inspectorul şef maior Sorin Mihai Caba.