Muzicianul şi actorul Ioan Gyuri Pascu este internat la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală încă de săptămâna trecută, după ce a suferit un atac cerebral.

El este internat pe secţia de Neurologie, iar în prezent se simte mai bine, deşi la internare se afla în stare extrem de gravă. În cursul zilei de miercuri el urmează să fie externat.

Gyuri Pascu, născut pe 31 august 1961, la Agnita, este muzician şi actor, membru al grupului de umor Divertis, din anul 1987. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1982 şi de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, blues, reggae. A cântat împreună cu grupurile The Blue Workers, Pacific. A lansat mai multe albume muzicale, printre care se numără "Mixed grill" (1993), "Maşina cu jazzolină" (1994) şi "Gânduri nevinovate" (1997).

Accidentul vascular cerebral apare atunci când o arteră care furnizează sânge la nivelul unei zone a creierului se sparge sau este blocată de un cheag de sânge. Drept urmare, partea corpului controlată de către respectiva zonă afectată a creierului nu mai funcţionează adecvat. Urmările unui AVC sunt, pe lângă dizabilităţile fizice, modificări în rapiditatea cu care sunt făcute activităţile, modificări ale raţiunii, emoţiilor şi percepţiilor sau tulburări de memorie.