În urma rezultatelor dezastruoase obţinute de PMP Bihor la alegerile parlamentare, mai precis 2,04% din voturi la Camera Deputaţilor (adică 4.387 voturi), respectiv 2,06% la Senat (4.434 voturi), ex-UNPR-istul Ioan Hulea şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte interimar al filialei judeţene a partidului lui Băsescu, renunţând şi la calitatea de membru în această formaţiune.

La nivel naţional, Partidul Mişcarea Populară a obţinut 5,34% din voturile românilor pentru obţinerea mandatelor în Camera Deputaţilor, respectiv 5,65% pentru Senatul României.

"Începând cu data de 12.12.2016, am înaintat preşedintelui executiv, Valeriu Steriu şi Secretariatului General al PMP, demisia din funcţia de preşedinte interimar al PMP Bihor, precum şi din calitatea de membru al acestui partid", a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă Ioan Hulea.

Contactat de BIHOREANUL, Hulea a precizat că îşi respectă promisiunea făcută înaintea alegerilor, când, într-o conferinţă de presă, spunea că dacă PMP Bihor nu va obţine 5% din sufragii la alegerile parlamentare "nu veţi mai auzi de mine". "Am considerat că am lucrat singur, nu cu un grup de indivizi. Eu am ieşit şi din partid şi nu mă mai interesează. Se pare că a fi un cetăţean în serviciul public nu este bine, ci trebuie să fii un politician", a mai comentat Ioan Hulea.

Acesta a preluat conducerea interimară a PMP Bihor în luna iulie după fuziunea cu UNPR, înlocuindu-l pe arhitectul Cristian Puşcaş, la nici două săptămâni după ce acesta fusese prezentat ca preşedintele interimar al filialei judeţene.

Nu a fost anunţat cine va prelua de acum înainte conducerea PMP Bihor.