Şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor clubului FC Bihor a hotărât îndepărtarea lui Ioan Lucian din funcţia de preşedinte al clubului. Decizia de reziliere a contractului a fost una amiabilă, fiind cerută, potrivit declaraţiilor oficiale, chiar de către Lucian care ar fi invocat motive personale şi de sănătate.

"A fost o reziliere de contract pe cale amiabilă. A fost cerută din motive presonale şi de sănătate, iar noi (n.r. membrii AGA) am ajuns la un acord şi am reziliat contractul", a confirmat pentru BIHOREANUL Florin Birta, membru AGA.

Întrebat cum ar caracteriza prestaţia lui Ioan Lucian în funcţia de preşedinte al FC Bihor, Birta s-a limitat la o declaraţie cuminte: "A avut o prestaţie bună, cu unele sincope. Eu îi mulţumesc pentru ceea ce a făcut pentru club şi îi urez sănătate".

În realitate, potrivit surselor BIHOREANULUI, membrii AGA i-au cerut lui Lucian ultimativ să-şi dea demisia din funcţie, ca urmare a managementului catastrofal. În uma atitudinii obraznice a acestuia, care a pretins restituirea unor bani pe care i-ar fi adus în club, lui Lucian i s-au pus pe tapet "găurile" financiare lăsate în urmă, de pe urma cărora tot el ar trebui să aducă bani de acasă, şi nu puţini.

În final, la capătul unor discuţii tensionate, Lucian a fost nevoit să accepte mazilirea, singura convenţie fiind ca aceasta să fie prezentată publicului ca fiind o despărţire "amiabilă".

Lui Ioan Lucian i se impută o serie de decizii care ar fi costat clubul o grămadă de bani. Printre acestea se numără anumite acte adiţionale la contractele jucătorilor în urma cărora FC Bihor a plătit penalităţi. Dintre acestea merită amintite litigiile cu fotbaliştii Dianu, Lupaşcu şi Florea în urma cărora clubul a trebuit să plătească aproape 29.000 de euro.

De asemenea, Ioan Lucian nu şi-a îndeplinit targetul în ceea ce priveşte atragerea fondurilor din sponsorizări. Când a fost pus în funcţie, Lucian promitea că va aduce două miliarde de lei vechi în conturile clubului până la finalul anului 2009 şi de asemenea alţi 500.000 de euro până la finalul returului, promisiuni nerespectate.

Membrii AGA au decis, tot în şedinţa de miercuri, numirea în locul lui Ioan Lucian a şefului Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Judeţean, Şerban Morcan, mâna dreaptă a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Dumitru Voloşeniuc, în vârstă de doar 28 de ani. Acesta urmează să se ocupe de partea financiară a clubului, managmentul fiind asigurat, după cum se ştie, de CF Liberty.

"Este o funcţie importantă, însă părerea mea este că Şerban Morcan este o alegere bună pentru ea. E tânăr şi poate să facă treabă bună", a spus Birta. Morcan are un contract pe o perioadă nestabilită încă, încheiat pe patru ore pe zi, şi îşi va păstra funcţia de la Consiliul Judeţean.

La şedinţa de miercuri au fost prezenţi patru din cei cinci membrii ai AGA: Florin Birta, preşedintele CSM Oradea, Dumitru Voloşeniuc, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Eduard Florea, directorul economic al Primăriei, şi Iulius Delorean, consilier local UDMR. Singurul membru absent la şedinţă a fost consilierul local Daniel Negrean.