Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, şi-a prezentat miercuri, într-o conferinţă de presă, cea mai recentă carte: "Mandat de senator - sinteza activităţii parlamentare 2008-2012". Volumul este ediţia prescurtată a ceea ce putea fi o publicaţie de 1.600 de pagini, care să conţină prezentarea mandatului său de parlamentar, şi a fost prezentată de autor ca fiind utilă candidatului PSD Florian Bodog.

"După ce mi-am încheiat mandatul de parlamentar am considerat oportun să cuprind toată activitatea mea din Senat într-o carte. Dat fiind volumul mare de material, care ar fi necesitat peste 1.600 de pagini, am renunţat la tipărirea sa integrală, în favoarea unei ediţii prescurtate. Intenţia acestei cărţi este de a încerca să schimbăm percepţia oamenilor despre parlamentari, care nu dorm ci chiar muncesc", a spus Ioan Mang, liderul PSD Bihor.

Conform celor cuprinse în sinteza publicată, mandatul lui Mang a însemnat 51 de declaraţii politice, 34 de interpelări, 7 întrebări adresate primului ministru, 98 de luări de cuvânt în plen şi 31 de iniţiative legislative. "Sper ca această sinteză să fie punctul de pornire al viitorului senator Florian Bodog, care să nu fie nevoit să o ia de la zero ca şi mine", a spus Mang, optimist în privinţa rezultatelor alegerilor parlamentare din 9 decembrie.

Prezent la conferinţa de presă, candidatul PSD Bihor la Senat, Florian Bodog, a spus că, dacă va fi mandatat senator, prioritatea sa numărul unu va fi susţinerea Legii Educaţiei în forma propusă de alianţa USL. "Un parlamentar ar trebui să fie cu adevărat reprezentantul celor care l-au ales şi, prin activitatea sa în forul legislativ al ţării, să facă totul pentru a veni în întâmpinarea problemelor electoratului", a spus Florian Bodog.

Bodog a mai adăugat că speră într-o prezenţă ridicată a electoratului la urne, îndemnându-i pe orădeni să iasă la vot.