După ce referendumul privind unirea Oradiei cu Sînmartin a fost invalidat, pentru a doua oară, din lipsă de cvorum, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, s-a arătat surprins de numărul mare de voturi adunate de echipa primarului Ilie Bolojan.

"Au adunat foarte multe voturi, mult mai multe decât sunt convins că ar fi fost normale", a declarat liderul PSD, luni, pentru BIHOREANUL. După cum se ştie, Mang este un opozant al proiectului de unificare, iar duminică nici nu s-a dus la vot, sfătuindu-i şi pe orădeni să boicoteze evenimentul.

Întrebat ce crede că ar trebui să se întâmple de acum înainte, Mang a cerut dezbateri: "Trebuie să ne aşezăm la masă, domnul primar trebuie să lase din orgoliu şi să asculte şi alte propuneri, ca să dezvoltăm municipiul şi zona din jurul municipiului".

Liderul social-democraţilor bihoreni consideră că Bolojan trebuie să spună cine este vinovat pentru "forma ilegală în care s-a organizat referendumul de ieri, fără buget aprobat şi depăşind cu mult suma despre care s-a spus că a rămas".

"Eu nu spun să răspundă domnul primar, că nu dânsul face cheltuielile. Dar cineva le-a făcut. Domnul primar a fost chiar dezinformat, că nu poţi organiza din 100.000 lei un astfel de referendum", a spus Mang, cu referire la declaraţiile lui Bolojan care afirma că cel de-al doilea referendum a fost finanţat din economiile de 100.000 lei realizate cu organizarea primului.

Ioan Mang a mai spus că grupul PSD din Consiliul Local va cere un raport al cheltuielilor şi justificarea provenienţei banilor plătiţi.