În cadrul unei conferinţe de presă susţinută vineri, senatorul PSD Ioan Mang şi-a prezentat nemulţumirile referitoare la proiectul de Lege a Învăţământului asumat de actualul deţinător al portofoliului ministerial, Daniel Funeriu.

"Trebuie să spun că este un punct de vedere format în urma unei prime lecturări. Chiar şi aşa, este evident că actualul ministru nu ţine cont de realităţile sistemului educaţional din România", a declarat Ioan Mang, care este totodată lider al Departamentului de Învăţământ din cadrul Consiliului Naţional al PSD. Pe lângă faptul că îl acuză pe Funeriu că a procedat exact pe dos, adică a prezentat legea în Guvern înainte de a fi supusă dezbaterii publice, Ioan Mang consideră că sunt insuficiente cele două săptămâni în care proiectul este supus atenţiei publice.

"Se propune trecerea claselor pregătitoare de la grădiniţă la şcoala primară şi trecerea clasei a lX-a de la liceu la gimnaziu, în condiţiile în care nu se ştie dacă există spaţii şcolare sau cadre didactice suficiente pentru materializarea acestor intenţii", a spus Mang.

Parlamentarul a mai spus că faptul că bugetul Învăţământului pe acest an a fost aprobat fără să fie alocate fonduri pentru aceste modificări este o altă dovadă a dezinteresului ministrului de resort.

Ioan Mang, totodată şi cadru didactic universitar, se declară indignat şi de atitudinea lui Funeriu faţă de învăţământul superior. "Ministrul a intrat cu picioarele în autonomia universitară, propunând ca rectorii să nu mai fie aleşi de către Senatul universităţilor, ci să fie desemnaţi de o comisie. Probabil, pe criterii politice", a încheiat senatorul.