Într-o conferinţă de presă desfăşurată joi la sediul PSD Bihor, preşedintele filialei, Ioan Mang, a criticat administraţia locală condusă de Ilie Bolojan spunând că aceasta nu pregăteşte noi proiecte europene şi este în întârziere cu cele în desfăşurare.

"Din bugetul local se demonstrează foarte clar că nu există nicio pregătire pentru fondurile europene din noul ciclu. Nici nu şi-au propus în acest an să realizeze nimic, eventual să finalizeze proiectele deja demarate. Eu le atrag atenţia că sunt destul de în întârziere, în special cu CET-ul care trebuia să fie investiţia de prioritate zero a municipalităţii", a spus Mang.

Liderul PSD Bihor a spus apoi că edilul Oradiei s-a bucurat în iarna care tocmai s-a încheiat de ajutor divin date fiind temperaturile moderate care s-au înregistrat în oraş. "Dumnezeu ne-a ajutat să avem o iarnă foarte uşoară, în special pe Ilie Bolojan şi administraţia municipiului a ajutat-o în acest sens. O iarnă grea ar fi creat mari probleme cetăţenilor. Şi aşa au fost multe zile fără apă caldă şi încălzire…".

În aceeaşi conferinţă de presă, liderul social-democraţilor bihoreni a subliniat că, din execuţia bugetară pe anul trecut, se observă faptul că Primăria şi-a depăşit prognozele la capitolul "amenzi, penalităţi şi confiscări". "Aici, Primăria şi-a făcut planul pe anul trecut la nivel de 110%, adică 11.2 milioane lei, iar pe anul acesta şi-a propus să dea amenzi de 12,5 milioane lei. Eventual mai inventează nişte sancţiuni ca să realizeze acest plafon", a spus preşedintele PSD Bihor.