Conferinţa de alegeri a organizaţiei municipale a PSD Oradea a stat sub semnul... meciului dintre Steaua şi Chelsea. Şi asta deoarece organizatorii, atât Ovidiu Mureşan, cât şi Ioan Mang, au precizat, mai în glumă, mai în serios, că formalităţile se vor desfăşura mai rapid şi datorită microbiştilor.

175 de membri delegaţi din cei 187 convocaţi s-au prezentat, joi după amiaza, în Sala Mare a Primăriei, unde, după ce preşedintele PSD Oradea Ovidiu Mureşan le-a prezentat raportul de activitate şi reuşitele din ultimii doi ani, au ales o nouă conducere.

Formaţiunea a invitat şi reprezentanţi ai celorlalte partide: pe primarul Ilie Bolojan, care le-a mulţumit pentru buna colaborare de la alegerile locale şi din interiorul Primăriei, Mihai Drecin, preşedintele PRM Bihor, care a amintit, însă, că unii dintre membrii formaţiunii sale s-au mutat la PSD fără măcar să-l anunţe şi, din partea UDMR, Rozalia Biro, care a spus că societatea românească are nevoie de un partid precum cel social-democrat.

După ce s-au îndeplinit toate formalităţile, comisia de propuneri l-a înaintat doar pe Ovidiu Mureşan drept candidat pentru funcţia de preşedinte al PSD Oradea, acesta fiind votat în unanimitate de membrii prezenţi pentru un nou mandat de doi ani.

Tot cu unanimitate au fost aleşi şi vicepreşedinţii propuşi. Astfel, pentru următorii doi ani, formaţiunea va avea la nivel local nouă vicepreşedinţi: Felix Buzgău, Ioan Bonchiş, Nicolae Cozma, Debelka Lilla, Traian Costa, Sorin Gal, Ioan Ianceu, Claudia Timofte şi Aurel Mocan.

Invitaţi la conferinţa de alegeri, parlamentarii Sonia Drăghici, Florian Bodog şi Sorin Ioan Roman au felicitat organizaţia locală pentru faptul că a crescut atât în numărul de membri (1.595) cât şi în cel de militanţi la alegerile locale din 2012 (600).

În discursul său, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat că îi pare bine că este "mai încăpăţânat" şi, în ciuda unor "răutăcioşi", l-a sprijin pe Ovidiu Mureşan pentru conducerea organizaţiei municipale, care a ajuns "un exemplu". "Nici nu ştiu de când n-a avut PSD şase consilieri locali în Oradea", a spus acesta.

Ioan Mang i-a mobilizat de pe acum pe membrii convocaţi spunându-le că trebuie să "iasă printre oameni" pentru a le explica deciziile Guvernului Ponta. "Trebuie să combatem minciunile care vin dinspre opoziţie. RDS&RCS a scos Antena 3 şi Kanal D tocmai să nu avem media televizată de sprijin a USL. Trebuie să mergem în teren şi să vorbim cu oamenii", a spus Mang.

Politicianul nu a evitat nici să "înţepe" parlamentarii USL care critică Guvernul Ponta. "Cu regrete spun că sunt şi parlamentari USL care duc o politică de a critica în presă miniştri PSD ai Guvernului USL. Îi felicit pe parlamentarii bihoreni ai partidului nostru pentru faptul că nu fac parte din categoria celor care ţin neapărat să iasă în faţă", a afirmat Ioan Mang.

Preşedintele PSD Bihor i-a avertizat pe cei prezenţi că organizaţia municipală trebuie să se întărească şi mai mult, în vederea alegerilor din 2016, când vor concura cu actualii aliaţi. "Trebuie să fim conştienţi că am creat USL pentru a scăpa de Traian Băsescu şi de PDL. După aceasta, vor rămâne în ţară două partide importante, PSD şi PNL. Mai mult ca sigur, viitoarele alegeri din 2016 vor fi între cele două partide. Important este pentru noi să reuşim această guvernare. Noi avem primul-ministru, aşa că orice pas greşit va fi taxat mai mult la PSD, dar şi reuşita va fi mai mult a noastră", a spus Mang.