Aproape 800 de social-democraţi din Bihor, mai exact 764 delegaţi, s-au adunat, vineri după-amiază, la Casa de Cultură a Sindicatelor pentru a participa, în primul rând, la conferinţa judeţeană a partidului, iar apoi la congresul naţional, transmis în premieră, printr-un sistem de videoconferinţă în toate judeţele, şi în cadrul căruia Victor Ponta a fost validat drept candidatul PSD la alegerile prezidenţiale.

Prezidiul a fost format din Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor, Ovidiu Mureşan, preşedintele executiv al PSD Bihor şi preşedintele organizaţiei municipale, Anamaria Tiron, secretar executiv al partidului, Lia Pop, preşedinta organizaţiei de femei, Aurel Tărău, preşedintele organizaţiei de pensionari, Emilian Pavel, preşedintele TSD Bihor şi viitor europarlamentar, senatorii Petru Filip (care s-a transferat în Bihor din Vrancea) şi Florian Bodog, precum şi deputaţii Sonia Drăghici, Ioan Sorin Roman şi Gheorghe Bogdan.

În sală s-au mai aflat şi şeful IŞJ Bihor, Nicolae Avram, şefa cancelariei Prefectului, Claudia Timofte, precum şi noul lor coleg de partid, consilierul judeţean Dorel Dume, care a "migrat" de la PDL.

Înainte de începerea conferinţei judeţene, Ioan Mang le-a explicat celor prezenţi cum să se comporte atunci când se va da legătura la Alba-Iulia. "Toţi din sală veţi fi delegaţi la congresul partidului, care va începe la ora 17.30, sub formă de videoconferinţă. Nu suntem la cinema, suntem la lucrările unui congres. Va trebui să ne comportăm ca şi când am fi cu toţii, peste 30.000 de participanţi, în aceeaşi sală. Atunci când ne bucură ceea ce spune Victor Ponta sau suntem de acord putem să aplaudăm fără nicio problemă. Dânşii ne văd de acolo tot timpul", şi-a rostit Mang instrucţiunile.

După intonarea imnului României, interpretat de o elevă de la Palatul Copiilor, delegaţii au ascultat mai multe discursuri ale PSD-iştilor din prezidiu. Liderul social-democraţilor bihoreni, Ioan Mang, le-a subliniat faptul că trebuie să fie militanţi şi la următoarele alegeri, căci doar aşa vor obţine voturi. De asemenea, Mang i-a lăudat pe cei prezenţi pentru rezultatele bune de la europarlamentare, unde PSD Bihor a obţinut cel mai mare procent din judeţ, 26,48%.

Pe parcursul discursurilor, ţinute de Ovidiu Mureşan, Emilian Pavel, Petru Filip, Sonia Drăghici, Lia Pop, care l-a numit pe Victor Ponta "norocul României în acest moment", etc., delegaţii au stat destul de cuminţi în sală, aplaudând când şi când, şi ţinând în mâini steguleţe tricolore.

Cu aceleaşi reacţii, bihorenii au urmărit apoi şi Congresul Naţional de la Alba-Iulia, dar, din cauza unor probleme tehnice, au ratat exact momentul în care s-au transmis rezultatele scrutinelor interne din nord-vestul ţării.

Oricum, le ştiau deja. În Bihor, din cei 8.923 de membri participanţi la adunările din comunele şi oraşele bihorene, toţi l-au votat pe Ponta drept candidatul PSD pentru prezidenţialele din 2 şi 16 noiembrie...

Citeşte şi: Petru Filip s-a întors în Bihor: Vasile Petruţ a dezertat din PPDD şi l-a urmat în PSD, împreună cu iubita lui Lascău!