Ioan Mang este de părere că Daniela Lucan, economista propusă de PSD în Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean şi care în 2008, împreună cu soţul său, Doru Lucan, a fost învinuită de Direcţia Naţională Anticorupţie de deturnarea a aproape 50.000 de euro din bani europeni, nu ar trebui considerată "vinovată", din moment ce procurorii au decis neînceperea urmăririi penale în cazul acesteia.

"Cred că în România anului 2010 nu trebuie să considerăm pe nimeni vinovat şi să scriem că are cazier dacă nu a fost considerat aşa de procurori", a comentat liderul judeţean al PSD Bihor, referindu-se la articolul "Şefă cu cazier", apărut în cea mai recentă ediţie a BIHOREANULUI, în care a fost prezentat trecutul penal al economistei.

În ceea ce priveşte faptul că Doru Lucan, soţul favoritei lui Mang, a fost trimis în judecată pentru deturnarea de fonduri europene printr-o firmă de confecţii pe care o deţinea împreună cu un italian, senatorul PSD a spus că Daniela Lucan nu ar trebui "condamnată pentru eventualele fapte pe care le-a făcut soţul său".

După cum a dezvăluit BIHOREANUL, potrivit anchetei procurorilor anticorupţie, Daniela Lucan a avut un rol important în spălarea banilor europeni. O sumă de 16.800 de euro din fondurile obţinute pentru realizarea unor cursuri de formare a fost însuşită sub masca unui contract de închiriere a unei săli din Piaţa Unirii nr. 2-4, între firmele celor doi soţi, în condiţiile în care femeia nici pomeneală să fi deţinut sala respectivă, care e de fapt sediul Federaţiei Patronilor Bihor.

DNA a lăsat-o pe Daniela Lucan în seama colegilor din Parchetul Oradea, care au scos-o anul trecut de sub urmărire penală, în ciuda probelor evidente, considerând că femeia nu ar fi comis fapta cu intenţie.

Citiţi aici articolul cu dezvăluiri: Ne tratează cu hoţie