Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a reacţionat, sâmbătă noaptea, pe Facebook, după anunţul făcut de premierul Grindeanu referitor la "abrogarea sau prorogarea" OUG 13/2017 spunând că, în acest context, "oamenii ar trebui să se liniştească, să înceteze protestele şi să se întoarcă la casele lor".

"Dacă protestele din stradă au avut ca scop abrogarea Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea Codului Penal, atunci, după decizia de astăzi a Guvernului, oamenii ar trebui să se liniştească, să înceteze protestele şi să se întoarcă la casele lor. Dacă ei vor rămâne însă în stradă, atunci devine limpede că scopul acestor manifestări este altul şi că unii, inclusiv preşedintele Iohannis încearcă să dărâme un Guvern legitim, ales prin votul democratic al milioane de români", a scris preşedintele PSD Bihor pe pagina lui de Facebook.

În acest caz, crede Mang, este vorba despre "un atac la adresa democraţiei". "Sper să nu fie vorba totuşi de aşa ceva, pentru că ar fi foarte grav. Nu ar mai fi vorba despre un act civic, ci despre un atac la adresa democraţiei şi a statului de drept", a precizat acesta.

În fine, Mang a spus că ţara trebuie să revină la "normalitate". "Personal, îmi doresc ca România şi românii să poată depăşi acest moment şi să revenim la normalitate şi dialog. Ţara noastră are nevoie de linişte şi stabilitate, iar Guvernul trebuie lăsat să pună în aplicare Programul său. Aceasta este singura cale pentru a putea înainta spre prosperitate, dezvoltare şi democraţie", a încheiat preşedintele PSD Bihor. 

Aceasta este prima ieşire oficială a lui Ioan Mang pe tema protestelor din ţară. Până acum, preşedintele PSD Bihor şi-a spus părerea doar la cererea explicită a ziariştilor. Pentru BIHOREANUL, Mang a declarat, vineri, că "legile nu se fac în stradă", iar mulţi dintre români nu ştiu de ce protestează, însă e dreptul lor să o facă.