După ce şi-a asigurat majoritatea în Consiliul Local Oradea, prin "racolarea" fostei PDL-iste Adelina Coste, şeful PSD Bihor, Ioan Mang, susţine că nu şi-a propus să-l blocheze pe primarul Ilie Bolojan şi nici proiectele acestuia.

"Nimeni nu vrea să-l blocheze pe primar. Eventual pentru a lua doar decizii bune pentru municipiul Oradea", a declarat Mang, marţi, într-o conferinţă de presă.

După ce jurnaliştii i-au cerut să spună, concret, unde trebuie "corectat" primarul Bolojan, Mang a dat exemplul termoficării. "Conform autorizaţiei, pe care domnul primar ştie că o are, de la 1 ianuarie 2015 cazanele pe cărbune fără filtre nu mai pot funcţiona. Întrebarea este ce vom face la iarnă şi aici consilierii locali vor trebui să ia o decizie", a spus Mang. Acesta a prezentat şi soluţia: o solicitare către Guvern de păsuire a municipalităţii orădene.

Şeful PSD Bihor a mai spus că o dilemă pentru consilierii locali este şi problema celor 3,1 milioane pe lei, "pe care chipurile Guvernul le-ar datora Primăriei". Săptămâna trecută, primarul Ilie Bolojan critica Guvernul pentru că deschide noi şantiere în Bihor, deşi are lucrări de apă nedecontate, inclusiv în Oradea. În răspuns, vicepremierul Liviu Dragnea, aflat în vizită în Bihor, a spus că, de fapt, Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea nu au îndeplinit paşii birocratici pentru a se repartiza banii.

"E un alt subiect pe care echipa din CL va trebui să vadă cum îl rezolvăm. Că aşa, doar să fim acuzaţi că nu ajutăm municipiul, şi că PSD rade Oradea... Nu, Oradea se rade singură, din păcate", a spus Mang, cu referire la articolul din ediţia tipărită a BIHOREANULUI din această săptămână, care arată că, după declaraţiile primarului Bolojan, Dragnea a plecat din Bihor ameninţând că taie Oradea de la fonduri.