Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, şi-a acuzat oponenţii de la PNL că au "şantajat" şi "mituit" primarii social-democraţi din judeţ, pentru a-i determina să treacă în partidul aflat acum la guvernare.

Într-o conferinţă de presă susţinută joi, în Parcul 1 Decembrie, Mang, care va candida la preşedinţia CJ Bihor, a spus că primarul din Nojorid, Petru Baba, alături de viceprimarul Cristian Tripa, respectiv primarul din Lăzăreni, Cristian Paul, şi mai mulţi consilieri locali din această comună, sunt pregătiţi să candideze pentru noi mandate din partea PNL.

Potrivit lui Mang, social-democraţii au fost cumpăraţi cu bani din fondurile CJ Bihor, după ce consilierii liberali au câştigat majoritatea, dar şi şantajaţi cu deblocarea racordărilor la reţele de apă şi canalizare. "În acest an, două primării PSD au primit bani pentru a face drumuri comunale, de patru ori mai mult decât au cerut, pentru că a luat PNL-ul majoritate, dar şi bani din cotele defalcate ale PNL-ului s-au dat la primării PSD, iar cei doi primari PSD astăzi au dosarele depuse la PNL. Cum poate fi catalogată această faptă, altfel decât mituire şi cumpărare de influenţă? Asta a făcut Ilie Bolojan, încercând că obţină puterea deplină", a declarat Mang.

Şeful social-democraţilor bihoreni a spus că Primăria Nojorid a primit, prin votul consilierilor liberali, 150.000 de lei pentru modernizarea de drumuri comunale, "mai mult decât primării PNL", iar Primăria Lăzăreni 400.000 de lei cu acelaşi scop, deşi a cerut doar 100.000 de lei. "Aveam eu listele cu solicitările lor, au primit mai mult decât au cerut", a spus Mang. "Dacă dădeau la 3, 4, 5 primari PSD şi numai doi treceau, nu puteam să acuz de mită. Dar s-au dat la doi şi amândoi vor fi la PNL", a mai spus el.

Cât despre şantajul liberal asupra primarilor PSD-işti, Mang a spus că a constat în neracordarea comunelor conduse de cei doi edili la reţeaua Companiei de Apă Oradea. "De ani de zile l-au ţinut pe primarul de Lăzăreni fără să fie conectat la reţeaua de apă a judeţului. A făcut, prin PNDL, reţeaua de apă din comună şi trebuia racordată la apa potabilă care ajunge până la Hidişelul de Sus. I s-a spus că nu, nu, nu", a declarat şeful PSD Bihor. Acum, zice Mang, comuna va fi racordată la reţeaua CAO, la fel cum Compania va extinde reţelele de apă în satele comunei Nojorid.

De îndată ce PSD-iştii îşi vor depune candidaturile ca liberali, social-democraţii vor cere Prefecturii Bihor înlocuirea lor din funcţie. "Conform legii, îşi pierd mandatele", a spus Mang.