Membru în comisia de educaţie a Senatului, Ioan Mang îl acuză pe Daniel Funeriu că în loc să dea cadrelor didactice banii pe care acestea le-au câştigat în procesele cu Ministerul Educaţiei, se comportă ca un anchetator-şef, pedepsindu-le.

"În loc să asigure resursele bugetare pentru funcţionarea optimă a educaţiei, singura preocupare a ministrului Educaţiei este să ne prezinte situaţia profesorilor acuzaţi de fraudă la examenul de Bacalaureat. Daniel Petru Funeriu nu se vrea un manager al sistemului de învăţământ, ci mai degrabă un anchetator-şef care dispune şi pedepseşte după bunul său plac", se afirmă într-un comunicat de presă al Departamentul de Educaţie Publică, Cercetare şi Sport al PSD, semnat de preşedintele Ioan Mang.

Parlamentarul mai spune că atitudinea "cinică" a ministrului este o caracteristică a PDL-ului, care continuă politica de învrăjbire a diferitelor categorii sociale, cu scopul de a-şi ascunde lipsa de viziune şi incompetenţa.

Pe lângă neplata salariilor câştigate de profesori în justiţie, Ioan Mang îi mai reproşează lui Funeriu şi îngheţarea salariilor pe 2012, afirmând că "se doreşte, de fapt, îngheţarea în sărăcie a dascălilor din România!". "Prin culpabilizarea cadrelor didactice, neasigurarea resurselor bugetare optime şi lipsa unui dialog social real, Partidul Democrat Liberal şi ministrul Daniel Petru Funeriu nu urmăresc altceva decât destructurarea sistemului educaţional românesc", a mai punctat Mang.

Reacţia senatorului bihorean survine în urma declaraţiei ministrului Daniel Funeriu, care a anunţat, săptămâna aceasta, că a solicitat inspectoratelor şcolare din Mehedinţi şi Ilfov să sesizeze procurorii pentru a cerceta 134 de cadre didactice, legat de fraude constatate la bacalaureat.