Social democraţii bihoreni intenţionează să prezinte opiniei publice toţi candidaţii la primăriile din judeţ până la alegeri, a anunţat vineri, senatorul Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor.

În conferinţă au fost prezentaţi jurnaliştilor Alin Zbârcea, care va candida la primăria din comuna Răbăgani, şi Ioan Boşca, candidatul PSD la primăria comunei Abram. Deşi au prezentat jurnaliştilor un fel de CV, niciunul dintre candidaţi nu a fost în stare să spună concret ce planuri are pentru îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor din cele două comune.

Atât Alin Zbârcea cât şi Ioan Boşca au acuzat "calitatea proastă a drumurilor" din cele două comune şi susţin că vor să ia locul actualilor primari care sunt membri ai PNL Bihor.

"Dacă voi fi ales primar voi încerca să creez mai multe locuri de muncă pentru locuitorii din Răbăgani. Nivelul de viaţă al cetăţenilor ar putea creşte dacă am reuşi să atragem investitori, dar acest lucru este foarte greu pentru că nu avem drumuri şi niciun investitor nu poate să facă drumuri pentru noi", a declarat Alin Zbârcea (foto stânga).

De o părere asemănătoare a fost şi Ioan Boşca, de profesie medic veterinar. "Eu sunt membru PSD de pe timpul FSN-ului şi îmi doresc să alin nu doar suferinţele animalelor, ci şi pe cele ale consătenilor mei", a spus şi Ioan Boşca (foto dreapta). "Avem câteva sute de oameni în comună şi o singură fabrică de cherestea care are şase angajaţi. Am putea schimba ceva dacă am avea drumuri mai bune. Comuna Abram este înfrăţită cu o localitate din Belgia care ne trimite anual ajutoare. Ei ne-au prezentat trei proiecte pe care le-ar implementa la noi, dar nu pot face acest lucru pentru că nu avem drumuri".

Întrebaţi de jurnalişti cum vor să realizeze concret aceste planuri, cei doi candidaţi au recunoscut că speră ca viitoarele alegeri să le câştige USL şi să primească ajutor financiar.

"Candidaţii noştri sunt la prima lor conferinţă de presă şi încă nu au stabilit un program concret pentru cele două localităţi. Îl vor pune la punct în următoarele săptămâni", a încercat să-i "scoată" preşedintele PSD, Ioan Mang.