Guvernul condus de Ludovic Orban l-a demis în şedinţa de marţi după amiaza pe prefectul judeţului Bihor, Ioan Mihaiu. Deocamdată, însă, executivul nu a numit un înlocuitor pentru acesta, în ciuda faptului că PNL Bihor îl propusese pentru această funcţie pe Dumitru Ţiplea, fost consilier al lui Ilie Bolojan.

Pe lista hotărârilor luate de Guvernul României apare şi una "privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al judeţului Bihor de către domnul Mihaiu Ioan".

Demiterea lui Mihaiu nu este o surpriză. De altfel, la cea mai recentă şedinţă a Colegiului Prefectural, acesta şi-a luat rămas bun de la şefii instituţiilor deconcentrate şi de la ceilalţi colaboratori, urmând să se întoarcă la conducerea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bihor.

Până la numirea unui nou prefect al judeţului, conducerea instituţiei va fi asigurată de subprefectul Iulius Delorean, care a fost ocolit, deocamdată, de demitere, spre deosebire de alţi subprefecţi din ţară, precum cei din Botoşani, Iaşi, Dolj, Gorj, Teleorman, Timiş şi Vaslui. 

După ce Guvernul a înlocuit în cele mai recente şedinţe câte doi sau trei prefecţi, de data aceasta au fost demişi o mulţime de prefecţi între care cei din Argeş, Bacău, Braşov, Cluj, Botoşani, Hunedoara, Galaţi, Mureş, Sibiu, Prahova, etc.