Deputatul PSD Ioan Sorin Roman a depus o interpelare către secretarul general al Guvernului, Ion Moraru, cerându-i să menţină Direcţia Judeţeană de Statistică Bihor în actualul sediu din Parcul Traian nr. 5. Asta pentru că Parchetul Bihor a cerut să se extindă în această clădire, în perspectiva în care Judecătoria Salonta se va desfiinţa şi, astfel, Parchetul Bihor va prelua parte din activitatea de acolo.

În urma solicitării procurorilor, un reprezentant al Secretariatului General al Guvernului a şi făcut o vizită la sediul DJS şi a şi identificat un nou posibil spaţiu pentru Direcţie, în clădirea Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcţii.

"Noul spaţiu oferit Direcţiei are o suprafaţă de numai 32 mp, compus din doar trei încăperi. În urma discuţiilor avute cu conducerea instituţiei, pe lângă faptul că spaţiul este insuficient, pentru desfăşurarea activităţii ar mai fi nevoie de investiţii", a precizat Roman, în interpelarea depusă. Deputatul îşi argumentează spusele, arătând că Direcţia are 500 de metri liniari de arhivă şi spaţiul este adaptat condiţiilor speciale necesare activităţii statisticienilor, care au tehnică de calcul şi reţea speciale.

"Luând în considerare faptul că mutarea DJS Bihor din actualul sediu va duce la imposibilitatea desfăşurării activităţii în bune condiţii, vă solicit să luaţi în considerare menţinerea instituţiei în actualul spaţiu", a precizat Roman, în interpelare.

Contactată de BIHOREANUL, şefa DJS Bihor, Dana Paşc, a precizat că până acum au fost doar discuţii pe tema mutării Direcţiei. "Nu am primit niciun document oficial. Un reprezentant al Secretariatului General al Guvernului a venit să vadă situaţia la faţa locului, întrucât Parchetul a cerut spaţiu suplimentar. Situaţia a rămas nedefinită, însă s-a vehiculat varianta mutării în sediul ITSC. Acel spaţiu este, însă, insuficient", a precizat Paşc.