Într-o interpelare depusă marţi în Parlament, deputatul PSD de Bihor Ioan Sorin Roman îl întreabă pe ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, dacă va asculta cererea patronilor bihoreni de a începe construcţia autostrăzii Transilvania de la graniţa cu Ungaria.

"Anunţul făcut de dumneavoastră la sfârşitul anului trecut, referitor la începerea lucrărilor la Autostrada Transilvania pe tronsonul Suplacu de Barcău - Borş, a fost foarte bine primit de bihoreni, în special de oamenii de afaceri", i-a scris Roman ministrului.

Deputatul a precizat că organizaţiile patronale din Bihor îi propun ca lucrările să înceapă de la graniţă spre Suplac, arătând că această abordare n-ar influenţa cu nimic costul lucrărilor, dar ar aduce avantaje transportatorilor. Pentru a arăta doleanţa afaceriştilor bihoreni, Roman i-a trimis lui Şova şi scrisoarea comună a trei dintre cele mai importante organizaţii patronale bihorene - Federaţia Patronilor, Camera de Comerţ şi Industrie şi Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii.

"Vă rog să-mi comunicaţi dacă este posibil ca lucrările la acest tronson să înceapă dinspre graniţa cu ţara vecină", a încheiat deputatul de Cefa interpelarea.

Citiţi pe această temă şi articolul "Patronii bihoreni către ministrul Dan Şova: "Construcţia Autostrăzii Transilvania să înceapă de la graniţa cu Ungaria!"