Orădeanca devenită vedetă pe internet, după ce a fost filmată în timp ce-şi arăta sânii de la un balcon din Siena, în timp ce în stradă avea loc o cursă tradiţională de cai, este revoltată de modul în care s-au comentat în presă scenele respective.

Intr-o declaratie dată Pro TV, Ioana recunoaşte că s-a lăsat furată de nebunia momentului, a vârstei şi poate a unor pahare în plus, dar era alături de bărbatul pe care îl iubeşte. Ioana Chiorean spune că speculaţiile făcute, că ea ar fi prostituată de lux în Italia, îi rănesc pe oamenii dragi ei şi ţine să precizeze că nu a fost sancţionată în niciun fel de carabinieri.

"Fiecare are dreptul la libertate şi îşi asumă responsabilitatea pentru actele sale, nu au fost foarte drăguţe, dar nici deloc obscene. Fiecare are libertatea sa de a se exprima în modul în care simte. Probabil în acel moment am fost învăluită de toată gălăgia şi nici n-am fost atentă în jurul meu", declară orădeanca.

Imaginile cu ea în sânii goli au făcut vâlvă pe internet, în presa din Italia, iar apoi în cea din România. Orădeanca de 21 de ani a ajuns fără voie, spune ea, în colimatorul jurnaliştilor.

"Într-adevăr, am fost într-o excursie cu noul meu partener de viaţă la Siena, am fost prezenţi la un concurs de călărie. Acelea sunt case ale oamenilor, care pe parcursul acelui festival sunt închiriate balcoanele pentru privelişte, ca să nu stai acolo în grup, este ceva rezervat...", zice Ioana. Ea recunoaşte că şi-a dat jos bluza şi a avut câteva clipe de tandreţe cu noul ei iubit. Nu credea însă că imaginile vor apărea în presă şi nici nu a anticipat ce va urma.

"Cu două pahare în plus de şampanie şi neobservând acele camere de luat vederi, pentru că nu asta ne-am dorit să se întâmple, s-a ajuns la un disconfort din partea presei, pe care mi l-a adus ceea ce s-a speculat. Este un gest... nu pot să spun foarte controlat, dar nici nu am crezut că se va ajunge la o mediatizare atât de mare. Eu nu am făcut-o pentru lume, eu am făcut-o... Ţi-am spus, nu a fost o reacţie foarte controlată, care s-a interpretat greşit".

În ceea ce priveşte comentariile şi speculaţiile că ar practica prostituţia de lux în Italia, Ioana le consideră grave şi jignitoare.

"Acea etichetă care mi s-a pus este foarte gravă şi trebuie dovedită. Nu mă simt bine, este numele familiei mele, numele fostului meu soţ şi mai departe este viaţa mea. Nu mi se pare corect, etic şi moral să etichetezi o persoană fără să îi ştii măcar un dosar, un CV. În spate se află o familie, se află un început de relaţie, se află foarte multe lucruri pentru care poţi suferi. Eu, pentru comportamentul meu, sunt responsabilă, dar nu are de ce şi restul lumii să fie târât în astfel de scandaluri", a declarat Ioana.

Orădeanca neagă că ar fi fost amendată de poliţia italiană sau că i s-ar fi făcut dosar penal. Acum îşi doreşte să nu fi trăit acele momente, pentru că suferă oameni pe care îi iubeşte. "Nu există dosar penal, nicio amendă, nu există absolut nimic. Nu există nicio speculaţie în Italia, niciun scandal, nu am terorizat eu Italia, caii nu s-au împiedicat din cauza mea", a încheiat tânăra.

Află cine este fostul soţ de care vorbeşte Ioana din articolul "Orădeanca filmată topless în Italia e măritată cu un interlop din clanul Neguş"