Preşedintele Klauss Iohannis le-a spus diplomaţilor, cu prilejul Reuniunii Diplomaţiei, că aderarea la spaţiul Schengen este în continuare un obiectiv al României.

"Aderarea la spaţiul Schengen va continua, desigur, să fie un obiectiv al perioadei următoare", a spus şeful statului, în discursul susţinut cu ocazia primirii şefilor misiunilor diplomatice ale României în străinătate la lucrările Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

"Dincolo de îndeplinirea condiţiilor aferente, este important să reiterăm că includerea României în acest spaţiu va contribui la întărirea securităţii frontierelor externe ale Uniunii", a mai spus Klaus Iohannis.

La aceeaşi întâlnire, preşedintele a vorbit şi despre politica internă. "Şi politica internă a început să intre într-o nouă etapă. Doresc să subliniez acest lucru apăsat, pornind de la celebra formulare: «Daţi-mi o bună politică internă şi vă voi da o bună politică externă!»", a declarat Iohannis.

Potrivit preşedintelui, "politica internă trece treptat într-un ciclu de stabilitate, dialog, consens pe teme majore".

"Climatul politic începe să se schimbe în raport cu anii precedenţi şi, pentru prima dată după o lungă perioadă de conflict permanent, pe probleme care privesc interesele României s-a putut obţine consens", a susţinut el.

Iohannis a adăugat că este bucuros să constate şi că "actorii politici, putere şi opoziţie, au înţeles că, dincolo de contradicţiile inerente, fireşti în democraţie, există şi calea dezbaterii şi dialogului".

"În aceste prime luni ale anului 2015, consultările au devenit normalitate", a mai spus preşedintele.

(sursa: www.mediafax.ro)