La mai bine de o săptămână de la izbucnirea polemicilor pe această temă, președintele Klaus Iohannis a anunţat joi că a primit un răspuns de la SRI arătând că nu există niciun indiciu că în cazul Codului silvic s-ar fi făcut trafic de influență.

"Am primit un răspuns. Răspunsul este foarte simplu: nu există nicio dovadă, nici măcar un indiciu că s-ar fi făcut trafic de influență în chestiunea Codului silvic", a declarat Iohannis, potrivit Agerpres.ro, la Aeroportul "Henri Coandă", înainte de plecarea la Riga.

Declaraţiile au fost făcute după ce a fost întrebat de jurnalişti dacă a primit de la SRI un răspuns referitor la afirmațiile premierului Victor Ponta.

Şi, deşi în urmă cu o săptămână s-a arătat afectat şi revoltat de Victor Ponta, care declarase că oameni din anturajul preşedintelui ar avea legături cu procesatorii de lemne, Iohannis a subliniat că nu-l va acționa în instanță pe premierul Ponta.

"Cred că cei care au trebuit să tragă învățăminte le-au tras. Este speranța mea. Nu voi acționa în instanță pe cel care a făcut afirmațiile false, fiindcă între timp, într-un fel, și-a cerut scuze", a completat șeful statului.

Pe de altă parte, la finele săptămânii trecute, Ponta a recunoscut că în declaraţiile sale se referea la bihoreanca Lucia Varga, fost secretar de stat în Ministerul Mediului în 2005-2008 şi ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură în Guvernul Ponta din decembrie 2012 până la ieşirea PNL de la guvernare.

De altfel, într-o conferinţă de presă susţinută joi la Oradea, Lucia Varga a negat că ar fi avut vreo implicare în acest caz, arătând că, dimpotivă, în 2003 contractul cu firma a fost semnat de şefii Guvernului Năstase, iar acum este protejat de supravieţuitorii fostului guvern, şi anume Ilie Sârbu, fost ministru al Agriculturii, ajuns socrul lui Ponta, fostul secretar de stat Adam Crăciunescu, pus de Ponta chiar director la Romsilva cu toate că este urmărit penal pentru corupţie, şi – în ultimă instanţă – de actualul premier, care în urmă cu 12 ani conducea chiar Corpul de Control al Guvernului.