Viitorul Bihorului este din ce în ce mai sumbru. După ce a fost pus pe butuci de guvernarea Orban care, prin restricţiile impuse, a distrus economia judeţului şi a lăsat fără muncă sute de producători autohtoni, urmează carantina. Această măsură extremă este susţinută la nivel naţional de Klaus Iohannis.

Într-o declaraţie de presă, preşedintele a spus: "Carantinarea este o măsură complexă de restricţionare a circulaţiei în esenţă, care permite controlul răspândirii pandemiei într-o localitate. Avem deja de câteva săptămâni măsuri de carantinare luate şi primele rezultate au început să apară. Acolo unde s-au luat măsuri de carantinare creşterea aceea necontrolată de cazuri de pe o săptămână pe alta în toate cazurile a încetat, urmând să se menţină restricţiile până când numărul de infectări începe să scadă, dar nu doar într-o zi, ci în mai multe zile consecutive în aşa fel încât să se poată considera că infecţia nu se mai răspândeşte galopant. Este o măsură care şi-a dovedit eficienţa, însă problematică este nu măsura în sine, ci efectul economic, fiindcă restricţionările respective au un efect economic negativ măsurabil". 

În aceste condiţii, la ce să ne aşteptăm? Oare Ilie Bolojan va avea puterea să ignore dictatul de la Bucureşti? Cu o economie la pământ, Bihorul pare un candidat perfect pentru carantină. Singurul care se opune în momentul de faţă pare să fie candidatul Pro România, Viorel Cataramă, care se luptă împotriva obedienţei PNL-iştilor faţă de direcţiile dictate de la centru de Iohannis şi Orban.

Astfel, pe 6 decembrie alegerea e simplă. Bihorul poate să aleagă între a susţine carantinarea sau a alege libertatea. Pe 6 decembrie alege libertatea! Fără libertatea nu există viaţă!

Pe 6 decembrie votează Pro România, poziţia 4 pe buletinul de vot.

Material comandat de Pro România – Filiala Bihor şi realizat de Open Politics SRL, CM 11200008